CHP Grubu'ndan çok sayıda milletvekili, İçişleri Bakanlığı ana kapı önünde, eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iade edilmesi için basın açıklaması düzenledi. Muharrem Erkek "Yalova'nın seçilmiş belediye başkanı Sayın Vefa Salman'ı derhal görevine iade edin" dedi. Seyit Torun ise "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık bu baskıdan, zulümden vazgeç" ifadelerini kullandı.

CHP'den İçişleri Bakanlığı'nın önünde açıklama: Vefa Salman'ı derhal görevine iade edin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Biz CHP Grubu olarak İçişleri Bakanlığı'nın önünden bir kez daha sesleniyoruz, Yalova'nın seçilmiş belediye başkanı Sayın Vefa Salman'ı derhal görevine iade edin" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, beraberlerindeki CHP Grubu'ndan çok sayıda milletvekili ile İçişleri Bakanlığı ana kapı önünde, eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iade edilmesi için basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Salman da katılırken, milletvekilleri açıklama öncesi, "Adalet ne zaman gelecek? Vefa Salman göreve" yazılı pankart açtı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve onun temsil ettiği iktidarın, Türkiye'deki yerel demokrasiyi katlettiğini belirten Muharrem Erkek, yerelde demokrasi olmadan, ülkede demokrasi olamayacağını söyledi.

Erkek, "En sonda söyleyeceğimizi şimdi söyleyelim, hiç kimsenin endişesi olmasın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı olacak ve bizim iktidarımızda seçilmiş hiç kimse yargı kararı olmadan görevinden uzaklaştırılamayacak" açıklamasında bulundu.

VEFA SALMAN'IN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI SÜRECİ

Yalova tarihinde üst üste 3 seçim kazanan tek belediye başkanının Vefa Salman olduğunu belirten Erkek, görevden uzaklaştırma ve sonrasındaki süreci şöyle anlattı:

"Sandıkta yapamadıklarını masa başında yaptılar. İşte burada İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan zatla birlikte. Yalova'da bir kumpas kuruldu, Yalova halkının iradesi gasbedildi. 2010'da başlayan bir zimmet davası, yani belediye başkanımızdan çok önce AK Parti döneminde. Belediye başkanımızın döneminde ortaya çıkar çıkmaz Sayın Vefa Salman savcılığa şikayetçi oluyor. Ne dramatiktir ki şikayetçi olduğu soruşturma dosyası nedeniyle İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılıyor, ne zaman 27 Şubat 2020 tarihinde. Hemen davayı açıyorlar, dava uzasın ki 'Yalova'yı ele geçirdik biz böyle devam edelim'. 5 ayda belediye başkanımız hakkında dava açıldı, önceki dönem belediye başkanı hakkında ise 3 yıl sonra açıldı. Yarın Yalova'da duruşma gerçekleşecek. Sayın Salman seçildiği gün bakanlıklara, valiliklere yazı yazdı 'gelin bizi denetleyin' diye. Görevden alındığı soruşturma dosyasında raporlar var, bilirkişi raporu 'Sayın Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç suçsuzdur, bunların iddia edilen eylemlerle iltisak yok' diyor. Sonra MASAK'tan rapor aldırıyorlar, hiçbir şey bulamıyorlar, tertemiz. Sonra mahkeme bir rapor istiyor orada da aynı sonuç çıkıyor. Siz hala niye bekliyorsunuz göreve iade etmek için. Hangi gerekçeyle Yalova halkının iradesini gasbediyorsunuz? Biz CHP Grubu olarak İçişleri Bakanlığı'nın önünden bir kez daha sesleniyoruz, Yalova'nın seçilmiş belediye başkanı Sayın Vefa Salman'ı derhal görevine iade edin."

"HER GÜN SUÇ İŞLİYORSUNUZ"

Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bu talimatları verenlerin görevlerini kötüye kullandıklarını belirterek, "Bu yargılama beraatla bitecek ama siz onu göreve iade etmediğiniz her gün suç işliyorsunuz, bunu asla unutmayın. Hiç kimsenin endişesi olmasın çok az zaman kaldı, geliyor gelmekte olan. Bunların hepsini düzelteceğiz. Bu topraklara adaleti ya getireceğiz, ya getireceğiz" diye konuştu.

TORUN'DAN SOYLU'YA TEPKİ

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Vefa Salman'ın suçsuz olduğunu vurgulayarak, derhal göreve iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı'nın, CHP'li belediye başkanlarını izlemekten suçluları izleyemediğini kaydeden Torun, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık bu baskıdan, zulümden vazgeç. Bizde senden korkacak, geri adım atacak belediye başkanı yok, onlar zaten büyük bir şeffaflıkla görevlerini yerine getiriyorlar" dedi.

Yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı'nın iktidar olacağına inandıklarını dile getiren Torun, "İnanıyoruz ki Sayın Vefa Salman yargı kararıyla da beraat edecek. Milletin gönlünde zaten beraat etmiş belediye başkanımız. Bütün raporlar sabit, en ufak bir leke yok. Ama siz keyfi olarak belediye başkanımızı görevine iade etmiyorsunuz. Sizi adalete, hakka, hukuka davet ediyoruz" ifadesini kullandı.