Genel Merkez’de bir araya gelen CHP Parti Meclisi, çok sayıda konuyu ele aldı. Toplantıda, gündemindeki önemli konular değerlendirdi. Seçim çalışmalarına ilişkin gidişat ele alındı.

CHP’den iktidar için dört ayaklı strateji

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Merkez’de bir araya geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığını yaptığı toplantıda, ittifak ilişkilerinden ekonomide yaşanan kötü gidişata kadar çok sayıda konu ele alındı.

Ülke gündemindeki önemli konuların değerlendirildiği CHP PM toplantısında, partililere bir konuşma yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ittifak ilişkilerine ve AKP’nin ülkeyi “sürüklediği” kötü gidişata değindi. Toplantıdan edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğu partililere, “Dostlarımızla birlikte ilk seçimde iktidar olacağız. Bunun için her bir parti üyemizin büyük çaba göstermesi ve çok çalışması gerekiyor” dedi.

CHP’nin sahada var olmaya devam etmesi ve ekonomik kötü gidişat karşısında savunmasız durumda olan halkın yaralarını sarmak için çalışması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın ancak bu şekilde garanti altına alınacağını vurguladığı kaydedildi.

Demokratik hukuk devleti, üreten Türkiye, güçlü sosyal devlet ve sürdürülebilirlik konularında iddialı olduklarını ve bunu halka anlatmaları gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, “Sahada olmaya devam edin. Ekonomi çok kötü durumda. Kara bir kış bizi bekliyor. İktidar ve saray bütün uyarılarımıza rağmen hiçbir önlem almıyor. Buna rağmen biz partililerimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte sahada olacağız. Halkı yalnız bırakmayın. Zor bir süreç bizi bekliyor. İktidar seçim düşünmese de biz hazırlıklara devam edeceğiz” dediği ifade edildi.

AKP SAHADA KAYBETTİ

Toplantıda ayrıca ülkenin çok sayıda noktasında özellikle TBMM’nin tatile girmesinin ardından halkla ve yerel temsilcilerle bir araya gelen PM üyelerinin, çalışmaları hakkında bilgi verdiği de öğrenildi. Toplantının bu bölümünde, bazı PM üyelerinin, “AKP sahada çoktan kaybetti. Seçimleri erkene almamalarının ana nedeni de bu. Halk, iktidarın kendilerini yalnız bıraktığını düşünüyor. Buna, AKP seçmeni de dahil” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

Öte yandan toplantıda ayrıca önümüzdeki seçimlerde sandık güvenliğinin ne şekilde sağlanacağına yönelik değerlendirmeler de yapıldı. Dış politika konusunda Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz tarafından bir sunum yapılsa da TBMM’de yapılacak teskere oylamasının gündeme gelmediği öğrenildi.