Memleket Hareketi başlatacağını açıklayan Muharrem İnce'ye yönelik olarak CHP'den sert bir açıklama geleceği öne sürüldü. Öte yandan İnce'nin disiplin kuruluna 'şimdilik' verilmeyeceği öğrenildi.

CHP'den İnce'ye sert yanıt geliyor

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, 4 Eylül'de 'Memleket Hareketi'ni başlatmak üzere yola çıkacağını açıklayan Muharrem İnce'nin, CHP'ye dönük eleştirilerine sert bir yanıt geleceğini ileri sürdü.

Öztürk, 'son dakika' anonsuyla yayınlanan haberinde şunları kaydetti:

"Muharrem İnce'nin CHP yönetimine dönük eleştirilerine CHP Genel Merkezi'nden bugün sert bir karşılık verilecek. Özellikle İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçim gecesine ilişkin iddialarına, genel merkezinin cevabında İnce'nin kendilerine teşekkür ettiği basın toplantısı da hatırlatılacak. CHP'nin, İnce'nin bundan sonra yapacağı eleştirilere cevap vermeyeceği de öngörülüyor. Bu açıklamanın ilk ve son olacağı öğrenildi."

Öte yandan parti kaynaklarından öğrenilene göre CHP, Muharrem İnce'yi disiplin kuruluna sevk etmeyecek. Disiplin Kurulu kartını elinde tutacak olan CHP Genel Merkezi, bu kartı kullanmak için İnce'nin Sivas'ta yapacağı açıklamalara bakacak.