CHP'li Engin Özkoç, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e saldıran AKP'li Zafer Işık'a tepki göstererek, "Peki bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek. AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı da işte tam da budur" dedi.

CHP'den, İYİ Partili Hüsetin Örs'e saldıran AKP'li Zafer Işık'a tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Engin Özkoç, kalp rahatsızlığı olan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs'ün, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AKP Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklandığını söyledi.

Örs'un sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıklarını ifade eden Özkoç, "Şu anda kalp ritminin düzeninin sağlanabilmesi için uyutuluyor. Peki bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek. Yaptıkları çok matah bir şeymiş gibi kendi aralarında gülüşerek konuşuyorlar mı? Konuşuyorlar. TBMM'de bir milletvekilinin Allah muhafaza başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Hiç kimse. AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı da işte tam da budur" diye konuştu.

Meclis'te yaşanan olayın, iktidarın "adalet ve hukuk tanımazlığının en çarpıcı örneklerinden biri olduğunu" belirten Özkoç, yaşananları şiddetle kınadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Bütçe görüşmelerinin 2'nci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. AKP'li Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu kafasında açılma meydana gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırıldı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Örs'ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirten Cesur, "Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri dönderilmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda" ifadelerini kullandı.

AKP'li Zafer Işık ise söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi.Örs'ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını iddia eden Işık, böyle bir olayı ‘kendisinin de istemediğini’ öne sürdü. Işık, "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur" ifadeleriyle kendisini savundu