CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kalıcı zaferlerin pusulası daima barışı gösterir” dedi

CHP'den İzmir'de '30 Ağustos Zafer Bayramı' töreni

Fevzi Efe SEKİTMEZ

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirildi. CHP tarafından düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun da katıldı.

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Kurtuluş Savaşı'ndan bize kalan en önemli miras zafer kesin olana kadar barışı muhafaza ve müdafaa etmektir. Zafer ne kadar değerliyse barış o kadar önemlidir. Bugün Türkiye İsmet İnönü’nün öngörüsü sayesinde savaşa girmemiş ve bu sayede Türkiye Cumhuriyeti bütünlüğünü korumuştur. Yüzyıllık cumhuriyetin emperyalizme mücadelemizde ışığı olacak aziz Atatürk'ün önünde saygıyla sevgiyle eğiliyoruz. 9 Eylül’de tekrardan burada çelenk bırakmaya gelip zaferimizi anacağız” dedi.

'ZAFERİ KORUMANİN YOLU BARIŞTAN GEÇER'

Zaferin varlığının barışı desteklemesi gerektiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu yol bizim yolumuzdur, Mustafa Kemal’in askerlerinin yoludur. Geçen hafta Afyon’da bu yolu ete kemiğe büründürdük. Yürüdük, çünkü hafızaları tazeledikçe bu vatana olan bağlılığımız artıyor. Kalıcı zaferlerin pusulası daima barışı gösterir. Her hakiki zaferden geriye kalan en büyük miras, barıştır. Zafer ne kadar büyükse barış o kadar kalıcıdır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk daima barışmak için savaştı. Zafer barışı sağlamak için olmalı anlayışıyla hareket etti. ‘Millet hayatı tehlikeye girmedikçe savaş cinayettir’ dedi. O bize bir zaferi değil aynı zamanda 100 yıllık bir barışı miras bıraktı. Bir zaferi kazanmanın yolu savaştan o zaferi korumanın yolu barıştan geçer. Söz veriyoruz ve diyoruz ki senin kurduğun cumhuriyetin 100’üncü yılında bu zaferi barış güneşinde aydınlatacağız” diye konuştu.

Milli bayramların üzerine gölge düşürülmek istediğini söyleyen Ali Öztunç, şunları söyledi: “Birileri 30 Ağustos’ta önce birtakım açıklamalar yapıyor. ‘Zaferi kutlamak saçmadır neden kutluyoruz’ diyorlar. Fesli Kadir’in bıraktığı boşluğu İsmail Kahraman doldurmak istiyor. Zafer Bayramı’mız kutlanmaya devam edecek. Ama sevgili İzmirliler söz veriyorum size az kaldı, 10 ayları var. 10 ay sonra milletimizle birlikte bunları göndereceğiz.”

Seyit Torun ise, “Verdiğimiz ulusal mücadelelerini sonucunda Cumhuriyete kavuştuk. Hep birlikte başaracağız birlikte savaşacağız. Ülkemizin sermayesi ve insan gücü var ve tek yapılacak kaynakları doğru yere yönlendirmek. Onu da ilk seçimden sonra yapmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.