CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin beklenenin üzerinde sonuçlar geldiğini ifade etti ve ekledi: "Anketlerin üstünde de bir sonuç çıkacağı çok net."

CHP'den İzmir'de ilk açıklama: Beklediğimizin üzerinde performans geliyor

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu İzmir'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ilk açıklamayı yaptı.

Soyer, "İzmir'de son derece sakin ve yüksek katılımlı seçim yaşandı. Sonuçları izlemeyi devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı sonuçları daha erken ortaya çıkacak gibi gözüküyor. Şu anda manipülasyon yapmaya yönelik eğilimler söz konusu olabilir. Beklemekte fayda var. Oy kullandığım sandıktan yüzde 77 Kemal Kılıçdaroğlu çıktı" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, beklenenin üzerinde sonuçlar geldiğini ifade etti.

Aslanoğlu, “Kendi sandığımda sandık sonuçlarını takip ettim Balçova’da. Bizim oy kullandığımız sandıkta oy oranımız yüzde 73,5. Yan sınıftaki sandıkta yüzde 75,5. Sandıklardan güzel sonuçlar geliyor. Balçova, Seferihisar, Karaburun, Bornova ve diğer ilçelerden beklediğimizin üstünde performans geliyor. Sandık sonuçları geldiğinde İzmir’de göreceğiz ki büyük bir farkla kazanacağız. İzmir benim beklediğimin de üzerinde bir performans gösteriyor. Anketlerin üstünde de bir sonuç çıkacağı çok net. 10 bin sandığımız var. Sandıklarda ufak tefek sorunlar yaşandı. Kayda değer büyük sorunlar değildi. Gayet sakindi. İzmir’e yakışır şekilde demokrasi şöleni halinde seçim geçecek demiştik. Bir sıkıntı yaşamdan şu ana kadar sandıkların açılışını tamamladık” dedi.