CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi için hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifin gerekçesinde, "Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediyelerimizde suyun fiyatının düşürülmesi maliyetin düşmesine bağlıdır. Maliyeti düşürmek için de elektrik, benzin, mazot ve doğalgazın fiyatının düşürülmesi gerekir" denildi.

CHP'den kanun teklifi: Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılsın

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Kaya'nın, yurttaşların enflasyona karşı korunması için hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde yüksek enflasyonun toplumun her kesimini olumsuz etkilediği belirtildi.

Gerekçede, maliyeti 24 lira olan suyun metreküpünün belediye tarafından 13 liraya satıldığı ancak yüzde 50 indirim kararıyla metreküp fiyatının 6,5 liraya indirildiği kaydedildi.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediyelerimizde suyun fiyatının düşürülmesi maliyetin düşmesine bağlıdır. Maliyeti düşürmek için de elektrik, benzin, mazot ve doğalgazın fiyatının düşürülmesi gerekir.

TBMM'nin de vatandaşı enflasyon karşısında ezdirmemek için önleyici tedbirler alma sorumluluğu vardır. Elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılarak vatandaşın yüksek enflasyon karşısında korunması gerekmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinde maliyet fiyatının yarısı fiyatına satılan suyun fiyatını çoğunluk oylarıyla yüzde 50 indiren, başta Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Haraket Partisi olmak üzere, TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin 'Vatandaşın Enflasyona Karşı Korunması İçin Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatlarının Yüzde 50 İndirilmesi Hakkında Kanun Teklifi'mize destek vererek kanunlaştırması gerekir."