Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesine CHP'den tepki geldi. CHP'li Özgür Özel 'Katliamı kınıyorum" dedi, CHP'li Murat Bakan ise "Düpedüz faşizm bu" ifadelerini kullandı.

CHP'den Konya'daki katliama tepki: Düpedüz faşizm bu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İktidar partisini kutuplaştırıcı dilinden vazgeçmeye davet ediyorum" dedi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Düpedüz faşizm bu" ifadelerini kullandı.

Konya'da önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişi katledildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katliama ilişkin yaptığı açıklamada, "2,5 ay önce saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişi vahşice katledildi. Saldırının ırkçı saiklerle işlenmiş olma ihtimali, konuyu titizlikle ele almamızı gerektiriyor" dedi. Özel, "Katliamı kınıyor, iktidar partisini kutuplaştırıcı dilinden vazgeçmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Konya Meram’da 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan aile 24 yıldır o mahallede oturuyormuş. Saldıranlar tahliye edilmiş ve o aileyi katlettiler. 7 insan, 7 can ! Komşusunu katletmek hangi kitapta yazar? hangi öğreti sizi bu hale getirdi? #KonyadaKatliam" dedi.

Bakan, şunları söyledi: "Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demiş bunu duyunca daha da üzüldüm nerede komşuluk hukuku? Nerede büyük insanlık ? Nerede Anadolu Hümanizması ? Düpedüz faşizm bu hem de acımasızından lanet olsun bu ülkeyi bu hale getirenlere …"