CHP Sözcüsü Faik Öztrak, oy sayım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, “İktidarın derdi oy sayımı değil, rantı üzeriden siyaset yapmaya çalıştığı istanbul’u elinden bırakmamak, ekonomik krizi unutturmak. Devletin çalışanlarına ürettirdiği sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak.” dedi. Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında yalnızca İstanbul var. Seçimlerin üzerinden […]

CHP’den Maltepe açıklaması: Memurlar iktidar partileriyle birlikte hareket ediyorlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, oy sayım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, “İktidarın derdi oy sayımı değil, rantı üzeriden siyaset yapmaya çalıştığı istanbul’u elinden bırakmamak, ekonomik krizi unutturmak. Devletin çalışanlarına ürettirdiği sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak.” dedi.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında yalnızca İstanbul var. Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. İstanbul’daki sandıkların yeniden sayımı 15 gündür bitmedi.
  • YSK’nın müsamahası, geçmiş kararlarını ve yasaları görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntı kaynağıdır. İBB’nin seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olmaya devam ediyor.
  • Maltepe’deki sayım bitmeden karar alınmayacağının söylenmesi üzerine Büyükçekmece kararı bekliyor. Maltepe’deki sayımın bitmemesi için de büyük çaba harcanıyor. Akıl almaz yollara başvuruluyor
  • 1 Nisan sabahı ‘oylar yeniden sayılsın’ diye ortalığı birbirine katanlar, ne oldu da bu oyların sayılmasını engelliyorlar?

”MEMURLAR İKTİDAR PARTİLERİYLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR”

  • Memur üyeler AK Parti’li ve MHP’li üyelerle birleşmişler 5’e karşı 2 oyla bu kararı almışlar. Memurlar iktidar partileriyle birlikte hareket ediyorlar.
  • Maltepe’deki sayımın geciktirilmesi için özel bir çaba sarf ediliyor. 1 Nisan sabahı oylar yeniden sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da yeniden sayılmasını engelliyorlar?
  • Bunların derdinin oyların sayılması olmadığı buradan çok net gözüküyor. Derdi süreci uzatmak. Bunların derdi sayım değil.

  • Hep söylüyorlardı ya oy sandıklarında yolsuzluk yapıldı diye… Sandık kurulları da böyle oluşuyor işte. Memurlar, iktidar partileriyle birlikte hareket ediyorlar. Bugüne kadar öne sürülen iddiaların hiçbiri doğru değil. Maltepe’de sayılması istenen, halihazırda sayılan sandık sayısı 400 civarındadır. Tekrar sayacağım demek işi yokuşa sürmektir. Sayımın durdurulamayacağına karar veren YSK’dir bundan önceki süreçte.
  • YSK, kararlarını tam da bu nedenle değiştirmiş, süreç başladığı için İstanbul’da oyların sayımının tamamlanmasına karar vermiştir. İtirazımızı yaptık, kurul bugün itirazımızı görüşecek.

‘İKTİDARIN DERDİ OY SAYIMI DEĞİL’

  • İktidarın derdi oy sayımı değil, rantı üzeriden siyaset yapmaya çalıştığı İstanbul’u elinden bırakmamak, ekonomik krizi unutturmak. Devletin çalışanlarına ürettirdiği sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak.
  • Oy namustur, dokundurtmayız. Kazandığımız seçimi kimseye çaldırmayız. İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’dur, nokta. YSK kanun ve içtihatlar yönünden karar vermelidir. Türkiye’nin daha fazla yorulmasını istemiyoruz. Uyarılarımıza tehdit diyorlar.