CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarına istifa çağrısı yaptı.

CHP'den milletvekili aday adayı olmak isteyenlere istifa çağrısı

Türkiye seçime doğru giderken partiler de seçim takvimleri çerçevesinde hazırlıklara başladı.

İYİ Parti'den milletvekili olmak isteyen 16 il başkanı görevinden ayrılmasının ardından CHP de harekete geçti.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre CHP Merkez Yönetim Kurulu, seçim takvimi gereğince Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarına 21 Kasım tarihli kararı uyarınca istifa çağrısı yaptı.

Salıcı ile Böke imzası taşıyan metinle, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 5 Aralık ile 26 Aralık arasında görevlerinden istifa etmeleri gerektiği duyuruldu. Belirlenen sürede aday adaylığı için il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunmaları istendi.

İstifa edenlerin yerine ise parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılarının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

İşte CHP'den il ve ilçe başkanlarına yollanan belge:

chp-den-milletvekili-aday-adayi-olmak-isteyenlere-istifa-cagrisi-1091015-1.