CHP'den Neslican Tay önerisi

Rize Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Nurten Çemberci, kanserle mücadele ederken hayatını kaybeden Neslican Tay'ın isminin parklara veya sokaklara verilmesi için öneride bulundu.

Kansere karşı verdiği mücadele ve yaşam enerjisiyle herkesin sevgisini kazanan ve binlerce kanser hastasına örnek olan Neslican Tay, 20 Eylül akşamı hayatını kaybetmişti.

Acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğarken, siyasiler, sanatçılar, spor kulüpleri Neslican için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Çemberci, Rize doğumlu olan Neslican'ın isminin memleketinde bir sokağa, parka veya sosyal alana verilmesi konusunda teklif sundu.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, hayatını kaybetmeden önce üniversite sınavına girmiş ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu.