CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği öykü ve fotoğraf yarışmaları için başvuru süreci başladı. Üçüncüsü düzenlenecek olan öykü yarışmasının bu seneki konusu “Korona günlerinde umut”.

CHP'den Öykü ve Fotoğraf Yarışması: “Korona Günlerinde Umut”

Haber Merkezi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, öykü ve fotoğraf yarışmaları düzenlemeye devam ediyor.

Üçüncüsü düzenlenecek olan öykü yarışmasının bu seneki konusu “Korona günlerinde umut”. Yarışmanın son başvuru tarihi 22 Ekim 2022. Düzenlenen bir diğer yarışma ise aynı temadaki fotoğraf yarışması. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 30 Eylül 2022.

Öykü yarışmasına her yarışmacı bir öyküsüyle katılabilecek. Dereceye girenler aralık ayı içerisinde kamuoyuna duyurulacak. Yarışmada 1'inci olan yarışmacıya 5.000 TL, 2'nciye 3.000 TL ve 3.'üncüye 2.000 TL para ödülü verilecek. İki kişiye ilave mansiyon ödülü verilecek. Yarışmanın jürisinde; Yazar Adnan Özyalçıner, Yazar ve Dramaturg Esen Aysan ve Yazar ve Editör Levent Turhan Gümüş yer alacak.

Fotoğraf yarışmasına amatör ve profesyonel herkes katılabilecek. Yarışmacılar, yarışmaya en fazla 2 fotoğraf ile başvurabilecek. Yarışmada 1. olan yarışmacıya 5.000 TL, 2.’ye 3.000 TL ve 3.’ye 2.000 TL para ödülü verilecek. İki yarışmacıya ise mansiyon ödülü verilecek. Yarışmada; Fotoğraf Sanatçısı Alberto Guido, Fotoğraf Sanatçısı Dilan Boyzel, Fotoğrafçı ve Avukat Dilek Uyar, Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Prof. Dr. Güler Ertan ve Yönetmen Hilal Saral jürilik yapacak.