CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan kanallara para cezası veren RTÜK'e tepki gösteren CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, "RTÜK'ün yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz" açıklamasını yaptı.

CHP'den RTÜK'e tepki: Bu yaklaşımını kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan kanallara para cezası veren RTÜK'e tepki gösterdi. Salıcı, "RTÜK'ün bu yaklaşımını kabul etmiyoruz. RTÜK'ün yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz" dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

RTÜK'ün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yayınlayan kanallara para cezası vermesine tepki gösteren Salıcı, "RTÜK bugün sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika'ya aktarılan paralar ile ilgili videosunu yayınlayan Tele 1, Halk TV ve KRT'ye ceza verdi" dedi.

Salıcı, şöyle devam etti: "Gerekçe şu; "Soruşturmaksızın veya doğruluğundan emin olmaksızın yayın yapmak". Eğer gerekçe buysa herhalde iktidara yakın medya kalmaz. İktidara yakın medyada her gün bizlerle ilgili ağıza alınmayacak ağır hakaretlerin olduğunu, yalanların olduğunu, olmayan şeylerin olmuş gibi gösterildiği bununla ilgili dijital alanda bir geçmiş yaratıldığı, internette aradığınızda sizinle ilgili çamur atacak bir şeyler bulunsun anlamından işlerin yapıldığı bir medyayla karşı karşıyayız. Aynı madde eğer bu gerekçelerle iktidar medyasına uygulanmış olsa muhtemelen hepsi kapısına kilit vurmak durumunda olacak."

"Dolayısıyla biz, RTÜK'ün bu yaklaşımını kabul etmiyoruz" diyen Salıcı, "RTÜK'ün yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz" ifadelerini kullandı.