Google Play Store
App Store
CHP'den 'sandıkların taşınması' önerisine net yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, sandıkların taşınmasının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. "Hukuk ve anayasamızda yeri olan bir konu değildir." diyen Gök, "Terörün belini kırdık diyen, nutuk atan iktidar sözcülerinin cevaplaması gereken bir sorudur. Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz? Sandıkların taşınmasına CHP karşıdır. Zaten YSK'nın böyle bir yetkisi yoktur." dedi.

Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Türk eğitim sisteminin geldiği noktayı eleştiren Gök, eğitimdeki çöküşü en iyi Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) sonuçlarının gösterdiğini kaydetti. Gök, çok acı bir tabloyla bir ders başı yapıldığına dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, '1 Ekim'de Meclis'in açılışında CHP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanprotesto edeceğine ilişkin haberlerin' sorulması üzerine Meclis'in saygınlığı neyi gerektiriyorsa, ona göre davranacaklarını söyledi. Meclis'in üzerinde bir vesayetin kurulmasına karşı olduklarını vurgulayan Gök, 1 Ekim'de CHP'nin Meclis'in saygınlığına uygun davranacağını, bunun aksinin düşünülmediğini kaydetti.

'Sandıkların birleştirilmesi tartışmalarıyla' ilgili bir soruya da Gök, şu cevabı verdi: "Tartışılan sandıkların birleştirilmesi değil, sandıkların taşınmasıdır. Bu yasaya aykırıdır. Hukuk ve anayasamızda yeri olan bir konu değildir. Terörün belini kırdık diyen, nutuk atan iktidar sözcülerinin cevaplaması gereken bir sorudur. Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz? Sandıkların taşınmasına CHP karşıdır. Zaten YSK'nın böyle bir yetkisi yoktur. Zorlama bir karar olur, siyasi faturası çok ağır olur. Bu konunun tartışılmasını dahi doğru bulmuyoruz."

Bir başka soruya ise Gök, özel güvenlik bölgelerinin anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Fiili bir olağanüstü hali AKP'nin valiler ile uyguladığını dile getiren Gök, özel güvenlik bölgelerinin nerede kurulacağının kanunda çok açık olduğuna dikkat çekti.