Koronavirüs salgını ile mücadele için bağış kampanyası başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren CHP, 7 aylık maaşını bağışlama kararı yerine 10 maddelik öneride bulundu. Öneriler arasında Cumhurbaşkanlığı uçaklarının ve saraylarının satılması ve Kanal İstanbul'dan vazgeçilmesi de yer aldı

CHP'den Saray’a 10 maddelik bağış önerisi: Uçakları sat, Kanal İstanbul'dan vazgeç

BirGün Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı bağış kampanyası başlatmasının "kabul edilemez" bulunduğunu söyledi.
Partisinin bu konudaki görüşlerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Altay, "10 madddelik önerilerimiz var, 7 maaşını bağışlayacağına bunları yap" dedi.

CHP'li Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 uçağın 12'sini satmasını istedi.

Altay'ın sıraladığı öneriler arasında, Kızılay'ın akladığı vergi kaçırmalarına el konulması, yazlık ve kışlık sarayların satılması, Man Adası'ndan kaçırılan vergilerin Hazine'ye kaydedilmesi, Ensar, Türgev, ve Tügva gibi vakıflara aktarılan paraların Hazine'ye aktarılması, garanti verilen ödemelerin durdurulması, sarayın harcamalarından tasarruf edilmesi, Kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi, Katar ve yerli işbirlikçilerin 'hortumlarının' kapatılması, özelleştirmelerden devlete borçlu kalanlardan paraların alınması da yer aldı.