CHP’den seçimler için ‘Sandık Savunma Hareketi’

HABER MERKEZİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı seçildiği İstanbul Modeli kapsamında ilçe seçim kurulu ve sandıklarda vatandaşların oyunu korumak için Sandık Savunma Hareketi’ni (SSH) başlattıklarını duyurarak avukatlara, harekete katılma çağrısında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu kapsamda hayata geçirecekleri ‘İstanbul Modeli’ ile ilgili olarak kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu ve avukatlara şöyle seslendi: “Sevgili avukat kardeşim, ilçe seçim kurulları ve sandıklarda vatandaşın oyunu ben de korumalıyım diyorsan eğer ‘hukuk@chpistanbul.org.tr’ adresine mailini bekliyoruz. Çalışmalarımıza ve başta bilişim okuryazarlığı olmak üzere eğitimlerimize şimdiden başlayalım.”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan paylaşımda da “İstanbul Modeli kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Gücümüze güç katacak olan avukatlarımızı aramaya ve eğitimlerini planlamaya başladık” denildi ve avukatlara, iletişime geçme çağrısı yapıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından iktidarın baskısı sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul seçimini iptal etmişti. Oyların çalındığını iddia eden iktidar, 23 Haziran’da tekrarlanan seçimi kaybetti. Ekrem İmamoğlu yenilenen seçimi bu kez 700 binin üzerinde oy farkıyla kazanmıştı. Benzer bir durumun yaşanmaması adına muhalefet cephesinden sık sık sandığa sahip çıkma çağrıları yapılıyor.