23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı tekrar seçimi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerini siyasi partilere gönderdi. CHP YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Listeyi inceledik. 31 Mart seçimlerindeki İstanbul seçmen listesiyle, 23 Haziran için YSK’nın siyasi partilere gönderdiği seçmen listesi bire bir aynı” dedi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi […]

CHP’den ‘seçmen listeleri’ açıklaması: İnceledik, bire bir aynı

23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı tekrar seçimi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerini siyasi partilere gönderdi.

CHP YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Listeyi inceledik. 31 Mart seçimlerindeki İstanbul seçmen listesiyle, 23 Haziran için YSK’nın siyasi partilere gönderdiği seçmen listesi bire bir aynı” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven de konuya ilişkin bugün açıklama yapmış, “İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde seçmen listeleriyle ilgili yoğun tartışmalar olduğunu gördüm. Bu yenileme seçimi. 31 Mart’ta yapılan seçimde kullandığımız sandık seçmen listelerinin aynısını kullanacağız. Herhangi bir güncelleme yapılmayacak, askıya da çıkmayacak. Oy kullanma hakkına sahip kim varsa oy kullanacak” ifadeleri kullanmıştı.