CHP’den sosyal medya buluşması

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları bir ilke imza atarak dijital iletişim ve yeni medya alanıyla ilgili bir kamp düzenledi.

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 75 genç, iletişim teknolojileri ve araçlarıyla ilgili katılımcılık esaslı atölye ve panellerle üç günlük kampı tamamladı. 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında, Marmaris Golden Rock Hotel’de gerçekleşen kampa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Onursal Adıgüzel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar katıldı.

Kamp süresince yaratıcı düşünme, alternatif iletişim kanalları, medya araçları hakkında tartışan gençler, yeni dünya düzeninin ve araçlarının yerel yönetimlere etkisi hakkında atölye çalışması yaptılar.

Gençlik Kollarının başlatmış olduğu “Kentler Hazırız” kampanya sunumunda konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “geleneksel iletişim yöntemleri ve geçmişte kalan sloganlarla bu dönem kendi hikayemizi yazmamız akıl tutulması olur. Bu süreci meclislerde ortalaması 50’nin üstünde olan siyasetçiler yaratıyor. Halbuki Türkiye bölgenin en genç ülkesi. Ama gençlik temsiliyeti Türkiye’de %4, CHP’nin yerel yönetimlerinde %3,6”. Siyasette genç temsiliyetinin artması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “kentli nüfusun en büyük kesimi olan gençlerin kentlerin yönetiminde söz sahibi olması için başlattığımız kampanyayı en genç ve en doğru iletişim metotlarıyla büyüteceğiz. Ruhumuz gibi amatör ve duygusal bir süreç yöneteceğiz. Kent yönetimleri için kimse gelin gençler demeyecek, bu nedenle mücadele ederek o koltukları biz alacağız. CHP’de yer alan %20 kotayı listelerde değil meclislerde ve başkanlıklarda göstermek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Seçimlerde sosyal medya kampanyalarının önemine vurgu yapan Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mesut Metin, “İki gün süren kamp boyunca çeşitli atölyeler ile genç seçmenin ne yönde bir seçim kampanyası talep edeceğini ortaya koymaya çalıştık. Sonuç bildirgemiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Digital Kampanya Atölyesi’nin de düzenlendiği iki günlük kamp, katılımcılara sertifikalarının sunulmasıyla son buldu.

chp-den-sosyal-medya-bulusmasi-526998-1.