CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki 557 terörist nerede, Sezgin Baran Korkmaz nerede şu anda, mafyadan her ay 10 bin dolar alan siyasetçi nerede, uyuşturucu baronları nerede?" sorularını yöneltti. Erkek, Soylu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

CHP'den Süleyman Soylu'ya tepki: Derhal istifa etmelidir

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Mersin'deki polisevine PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin konuşan Muharrem Erkek, "Bu terör saldırısı sonucu şehit olan polisimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Bu terör eyleminden bir gün sonra Mersin Büyükşehir Belediyemize de bir operasyon yapıldı" diyen Erkek, "Mersin Büyükşehir Belediyemizin 14 çalışanı gözaltına alındı. Maalesef Saray iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yargıyı silah olarak kullanıp bu terör eyleminde CHP'yi ilişkilendirmek istedi. Ama tabii ki her zaman olduğu gibi başaramadı. Hepsi serbest bırakıldı. Serbest bırakmak zorunda kaldılar. Çünkü tüm ifadeleri, dosyayı inceledik. Dosya bomboş" ifadelerini kullandı.

"GÖZALTINA ALINANLARDAN BİRİ ŞEHİT OĞLU ÇIKTI"

CHP'li Erkek, şöyle devam etti: "Daha da dramatik olan gözaltına aldıkları işçilerden biri de bir şehidimizin oğlu çıktı. Bir şehidimizin oğlunu da PKK terör örgütüyle ilişkilendirmeye kalktılar. Bu kadar acz içinde bir iktidarla karşı karşıyayız."

SOYLU'YA İSTİFA ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren Erkek, "Sormak lazım Süleyman Soylu'ya; bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki 557 terörist nerede, Sezgin Baran Korkmaz nerede şu anda, mafyadan her ay 10 bin dolar alan siyasetçi nerede, uyuşturucu baronları nerede? Bu soruları yanıtlasın ve derhal istifa etsin. Süleyman Soylu eğer birazcık erdemi varsa istifa etmelidir" diye konuştu.

"KUMPASLAR BİZE İŞLEMEZ"

Muharrem Erkek'in ardından konuşan Seyit Torun ise, "Bu kumpaslarınız bize işlemez, bunu bilin. Geçmişte de yaptınız, bugün de yapıyorsunuz, yarın da yapabilirsiniz, hiç mesele değil" dedi.

Torun, şöyle devam etti: "Bizim belediyelerimiz göreve geldiklerinden bu yana vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne odaklandı. Her türlü baskıya, engellemelere, tehdide, kamu kaynaklarının kapatılmasına rağmen vatandaşlarımızın sorunları çözme gayreti içerisindeler. Siz ne yaparsanız yapın, onları engelleyemezsiniz. Asla ve asla attığınız hiçbir çamur da onlara bulaşmaz."