CHP MYK, Adli Yıl açılış töreninin yargı için ‘kara bir leke’ olduğunu ifade etti. Parti Sözcüsü Öztrak, “Törene katılan hukukçular, bir kanunsuzluğa dekor olmuşlardır” dedi.

CHP’den törene katılan hukukçulara sert tepki: Kanunsuzluğa dekor oldular

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) başta Adli Yıl açılış töreni olmak üzere gündemdeki gelişmeleri ve yarın Sivas’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısını değerlendirdi.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’de Suriye sınırında yaşanan gelişmeler, Adli Yıl açılış etkinlikleri, dış gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik, “Bizim de yapacaklarımız var” sözü masaya yatırıldı.

Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğu kaydedilen toplantıda, dış ilişkiler biriminin bu konunun takipçisi olması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bankamatik çalışanları”nın CHP’li belediyelerdeki görevlerine son verilmesinin ardından CHP’li belediyeleri hedef alan açıklamalarına yönelik ise “tepki gösterilmesi ve sessiz kalınmaması” kararına varıldı. CHP’li belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından açıktan hedef gösterilmeye başlanmasının nedenlerinin halkla paylaşılması görüşü benimsendi.

YÖNETMELİKLER DEĞİŞİYOR

Sivas Kongresi’nin 100. yılı dolayısıyla yarın Sivas’ta toplanacak PM’ye yönelik son hazırlıklar da MYK gündemine geldi. Buna göre, MYK üyelerinin kendi alanlarına ilişkin gelişmeleri içeren raporlarını içeren faaliyet raporuna son şekli verildi. PM toplantısında, bu raporun sunulmasının ardından CHP Genel Merkezi ve 81 İl Başkanlığının 2018 yılı kesin hesapları görüşülecek. Ayrıca PM ve MYK Çalışma Yönetmeliği, Üye Yazım Yönetmeliği, İl ve İlçe Yönetim Kurullarının Çalışma ve Yazışma Yönetmeliği ile Belediye ve İl Genel Meclisi Gruplarının Çalışma Yönetmeliği’nde yapılan taslak çalışmalar da ele alınacak.

‘YARGI BAĞIMLILIĞI’ ANLATILSIN

MYK gündeminde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen Adli Yıl açılış töreni de yer aldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, her fırsatta bu durumun yargı bağımsızlığına verdiği zararın kamuoyuna anlatılmasını istedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Törene katılan hukukçular, bir kanunsuzluğa dekor olmuşlardır” dedi.

Saray’da yapılan etkinliğe katılmanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Öztrak, “Hukukçuların adalete ve kanunlara saygı duymadığı bir ortamda milletten bunu nasıl bekleyeceksiniz? Güçler ayrılığının olmadığı bir ülkenin ufku parlak olamaz. Son yıllardaki tecrübelerin bunu herkese göstermiş olması gerekiyor. Milletin karnı doymuyorsa tencereleri kaynamıyorsa sebebini bunlarda aramalıyız. Yıkılan çatının altında hep birlikte kalıyoruz” diye konuştu.

NAZLIAKA'YA AF GÖRÜŞÜLECEK

Sivas’ta gerçekleştirilecek PM toplantısında daha önce partiden ihraç edilen bazı isimlerin de “bağışlanmasına” yönelik talepler masaya yatırılacak. Bu kapsamda, yaklaşık üç yıl önce TBMM’de bir milletvekilinin odasından Atatürk portresini indirdiğini söylediği iddiasıyla partiden ihraç edilen ve bağışlanma talebi iki kez PM tarafından reddedilen Aylin Nazlıaka’nın durumu da görüşülecek. Nazlıaka’nın bu PM’de partiye dönüşünün kabul edileceği ve ardından Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na getirilebileceği ileri sürüldü.