AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "Bunun babası da aynıydı" sözleriyle hedef almasına CHP'den tepki geldi. İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır" dedi.

CHP'den, Tunç Soyer'i hedef alan Erdoğan'a tepki

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "Bunun babası da aynıydı" sözleriyle hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Bakan, "Cumhurbaşkanı olmak kimseye rahmetli babasını da işin içine katarak hakaret etme hakkı vermez" dedi.

Erdoğan, bugün katıldığı törende Tunç Soyer'in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" sözlerini hedef aldı.

Erdoğan, açıklamasında, "İzmir'de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez, be ahlaksız! İzmir'i sen sel afetlerinden kurtaramıyorsun. İzmir'i pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun. İzmir'i, Körfez'i o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Dikili taşın ne onu söyle?" dedi.

Erdoğan, "Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın, hadsiz. Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı. Ama bu millet, bu gençlik inanıyorum ki ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Tunç Soyer'i hedef alan sözlerine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bakan, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak kimseye rahmetli babasını da işin içine katarak hakaret etme hakkı vermez hele ki bu kişi halkın oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı ise. Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır" dedi.

Murat Bakan şunları söyledi: "Hakaretin sebebi ise Osmanlı değil zira Tunç Soyer Osmanlı’dan değil 100 yıl önce bu ülkeyi yönetenlerden yani Vahdettin ve Damat Ferit’ten bahsetti. Bu polemik turnusol kağıdı gibi kimin Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin, kimin emperyalizmin yanında durduğunu da göstermiş oldu."