CHP’den Yargı Paketi için AYM’ye jet başvuru

BİRGÜN / ANKARA
CHP Yargıtay ve Danıştay’ı tümüyle yeniden yapılandıracak ve buna bağlı olarak YSK’da da değişime yol açacak Yargı Paketi’nin iptali için onaylanmasını beklemeden bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.
AKP’nin Yargıtay ve Danıştay’da üyelikleri sıfırlayarak yeniden dizayn etmek amacıyla hazırladığı Yargı Paketi dün geceyarısına doğru Meclis’ten geçti. Değişikliğin onaylanması ve Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından başkan, başkanvekili ve daire başkanları hariç tüm üyelikler sona ereceği ve yeni üyeler belirleneceğinden bu aşamadan sonra iptal kararı verilse de geriye dönüş olamayacağı için CHP, ivedilikle AYM’ye başvuru kararı aldı.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saat 12.00’de iptal başvurusunu yaptıktan sonra AYM önünde bir açıklama yapacak. CHP kaynakları AYM’nin geçmişte de öncelik taşıyan bazı konularla ilgili bu tür başvurularla ilgili inceleme başlattığına dikkati çekiyorlar.