CHP Diyarbakır’da Bölge Toplantısı düzenleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da Bölge Toplantısı düzenleyecek. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında yapılacak toplantıya bölge illerinin parti il başkanları da katılacak. CHP’nin gerçekleştireceği Bölge Toplantısı’nda, bölge adayları ile ilgili gelen raporlar incelenerek, bölge adayları ile ilgili değerlendirmeler yapılacak.

İLK TOPLANTI BUGÜN
CHP’nin bölge adayları için Kürt seçmeni gözeten bir strateji izleyeceği adayların bu yönde değerlendirileceği belirtiliyor. İl toplantı bugün saat 10.00’da Radisson Blue Otel’de düzenlenecek. CHP daha önce yerel seçimler kapsamında 5 ilde bölge çalıştayı düzenlemişti. Dersim dışında bölgede etkin olamayan CHP, belirleyeceği yeni strateji ile bölgedeki etkinliğini artırmaya çalışacak.

Torun, geçen haftalarda yaptığı açıklamada “Birçok bölgede özellikle Doğu ve Güneydoğu’da adaylaşma noktasında sıkıntı çekiyorduk. Şu anda inanılmaz bir ilgi var. Bu da 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olacağının en büyük teminatı, en büyük göstergesi” dedi.

CHP’nin şu ana kadar bölgede açıkladığı adaylar şunlar: Dersim Yusuf Kenan Aydın, Malatya Soner Gökçe, Mardin Süleyman Sarı, Ardahan Faruk Demir.