CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan yaşamını yitirdi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bircan'ın ölüm haberini CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medyadan duyurdu. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın bugün sabah saat 09:15'te hayatını kaybettiği belirtilirken, cenaze töreninin pazartesi günü Edirne'de yapılacağı öğrenildi.

İNCE'DEN AÇIKLAMA

chp-edirne-milletvekili-erdin-bircan-yasamini-yitirdi-532093-1.

Muharrem İnce, milletvekili Bircan'ın ölümünün ardından Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne gitti. İnce, burada yakınlarına başsağlığı diledi. Çıkışta açıklamalarda bulunan İnce, "Bekledik, bir umut dedik 'inşallah kurtulacak' dedik. Başaramadı arkadaşımız. Hepimizin başı sağolsun. İlkeli, duruşu olan, geri adım atmasını bilmeyen yürekli bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında, "Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?
Erdin Bircan, 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy’de doğdu. İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Politika Gazetesi'nde çalıştı. 1980’li yıllarda özel sektörde yöneticilikler yaptı. Ticari hayatına 1988’de Erpa Tekstil’i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi. Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı. Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. 10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı. Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır. Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı.

2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk, bir torun sahibidir.