CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Mersin, Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı

CHP Efeler İlçe Başkanı'na silahlı saldırı

BİRGÜN İZMİR

Aydın Efeler CHP İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen şüphelilerin saldırısına uğradı. Yaralanan Mersin, 112 Acil Servis ekiplerince, Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Mersin'in, hastanenin acil servisindeki tedavisi sürüyor. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Öte yandan hastane önünde açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, saldırının planlı yapıldığını iddia etti.

'ALÇAK SALDIRIYI KINIYORUM'

Konu hakkında sosyal medya hesabından Mersin’e yapılan saldırı hakkında açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Sayın Polat Bora Mersin’e yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Huzurun kenti Aydın’da meydana gelen bu saldırı, sadece Sayın Polat Bora Mersin’e değil Aydınımızın huzuruna ve birliğimizi bozmaya yönelik yapılmıştır. Saldırganların yakalanıp gereken cezayı almaları için konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ise şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanımız sayın Polat Bora Mersin'in evinin önünde uğramış olduğu alçak saldırıyı esefle kınıyorum. Başkanımıza yapılan bu saldırı aynı zamanda, Cumhuriyet Halk Partisi 'Örgütlerine yapılmış bir saldırı,demokrasiye, barışa ve huzura yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı planlı yapılmış bir saldırıdır,tesadüf değildir. Saldırganların biran önce yakalanıp, hukuk önünde hesap vermeleri en büyük dileğimizdir.Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin'e geçmiş olsun der, acil şifalar dilerim"

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Mersin'in evinin önünde saldırıya uğramasının ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Kuşadası ilçesinde 3 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.