CHP Sözcüsü Faik Öztrak, eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun disipline sevk edildiğini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gün içinde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamasıyla ilgili “Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan Adayı ifadesi sehven geçmiştir. Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela […]

CHP: Eski Akçay Belediye Başkanı disipline sevk edildi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun disipline sevk edildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gün içinde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamasıyla ilgili “Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan Adayı ifadesi sehven geçmiştir. Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur. Edremit Belediye Başkan adayımız Selman Hasan Arslan’ın bu süreçle ilgisi yoktur” dedi.

Öztrak önceki ifadesinde “Balıkesir Edremit belediye başkan adayımız önemli bir hata yapmıştır. Dolayısıyla bu nedenle de kendisi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir” demişti.

Ne olmuştu?

CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan, 8 Mart Cuma günü, eskiden belde olan büyükşehir yasasıyla ilçenin mahallesi olan Akçay’da seçim bürosunun açılışına katılmıştı.

Bölgesel yayın yapan televizyon kanalının canlı yayınladığı programda, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in konuşması sırasında Cuma selası okunmaya başladı.

DHA’nın haberine göre Milletvekili Aytekin, “Uzun sürecek arkadaşlar, ben konuşmamı burada sonlandırıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ensar Aytekin kürsünün yanından ayrılırken, CHP Edremit İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş, Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan arasında konuşmalar ve şakalaşmalar başladı.

O anlar, canlı yayın yapan televizyon kanalının görüntülerine yansıdı. Olayın ardından bazı televizyon kanalında yayınlanan görüntülere göre, partililer arasında şu konuşma geçti:

CHP Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, ‘Hoca bizimle ..… geçiyor’ dedi. CHP İlçe Başkanı Gerkuş da ‘Ağdalı okuyor’ diye konuştu.