CHP Gaziemir İlçe Örgütü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya karşı yapılan eleştirilere karşı açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Bizde bu noktada ak parti çatısı altında siyaset yapan arkadaşlarımızı gerek belediye başkanımız gerekse diğer tüm arkadaşlarımızla alakalı yargısız infaz yapmaktan kaçınmaları konusunda uyarıyoruz” denildi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü: Yargısız infaz yapmayın

AYCAN KARADAĞ

AKP Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın istifasını istemesinin ardından CHP Gaziemir İlçe Örgütü de bugün Gaziemir Abdullah Arda Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, AKP’nin suni gündem ile ülkenin gerçek sorunlarının üstünü örtmeye çalıştığını ifade ederek,Pandemi süresince CHP'li yerel yönetimlerin yaptığı halka dokunan hizmetleri gölgelemek isteyen farklı art niyetli gruplar tarafından ülke gündemini değiştirme amaçlı çalışmalar yurttaşlarımızın gözleri önünde yaşanıyor.CHP başta olmak üzere tüm muhalefet partilerine karşı sindirme amaçlı, geçmişe dönük cadı avcılığı yapma boyutuna varan bu çalışmalar, halkın yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları gizleyemediği gibi daha da gün yüzüne çıkarmaya sebep oluyor.Geçmişte edildiği iddia edilen sözlerin hukuki boyuta taşınması ile konu hakkında sözün yargıya geçmiş olmasına rağmen, yargıyı baskı altına almak amaç ve gayesi güden bu çalışmaları ve yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

YARGIYA İNTİKAL ETMİŞ KONULAR HAKKINDA BEYANAT VERMEYİ KENDİMİZE YAKIŞTIRMAYIZ

Son olarak Özkan şunları dile getirdi:

“Hukukun üstünlüğüne inanan, hukukun bağımsızlığını savunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensupları olarak, yargıya intikal etmiş konular hakkında beyanat vermeyi kendimize yakıştırmayız. Yargılaması başlamayan, başlamış olanların tamamlanmadan yapılacak açıklamalar ve ithamlar ‘yargısız infaz’ olarak tanımlanmaktadır. Bizde bu noktada AKP çatısı altında siyaset yapan arkadaşlarımızı gerek belediye başkanımız gerekse diğer tüm arkadaşlarımızla alakalı yargısız infaz yapmaktan kaçınmaları konusunda uyarıyoruz. Geçmişe dönük ilişkileri, paylaşımları, beyanatları ortaya konulursa kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerin kimlere ne methiyeler düzdüğünü veya kimlerin kimlere ulusal kanallarda, mitinglerde neler dediğini tüm milletimiz gayet net bilmektedir. Suni gündem oluşturma, halkı ülkenin gerçek gündeminden, ekonomik krizden, siyasi yönetimsizlikten, iç ve dış ilişkilerdeki problemlerden uzak tutma üzerine yapılan bu çalışmalardan vazgeçilip, halkın ve ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenip, asıl görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”