CHP Gençlik Kolları’ndan Artvin’de KYK protestosu

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Gençlik Kolları İl Örgütü, KYK’ye ait 600 yatak kapasiteli yurda 1100 öğrencinin alınması ve spor salonlarıyla, mescitlerin yatakhaneye dönüştürülmesini protesto etti.

Artvin’de KYK’ye ait 600 yatak kapasiteli yurda 1100 öğrenci alınması nedeniyle spor salonları ve mescitler yatakhaneye dönüştürülüp, bu durumu açığa çıkaran öğrenciye ise yurttan 30 gün uzaklaştırma cezası verilmişti. CHP Gençlik Kolları İl Örgütü durumu protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Atapark Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasının metnini CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz okudu.

Yılmaz açıklamasında öğrencilerin spor salonlarında ve mescitlerde kaldığının bir iddia değil gerçek olduğunu vurguladı. Valilik’le birlikte öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için imkân oluşturdukları söylen Yılmaz, "Biz bu niteliksiz eğitimi reddediyoruz. Bir öğrenci bu konudan dolayı soruşturma geçirdi, öğrenci arkadaşımızın yurduna geri dönmesini eğer dönmezde bu olayın üzerine gideceğimizi buradan dile getiriyoruz” dedi.

‘Meseleyi kapatmak istiyorlar’

Medyaya yansıyan haberin ardından yeni yapılan yurda eski yurttan yatakların ve diğer eşyaların götürüldüğünü ifade eden Yılmaz, “Yedek yatakhanelerde kalkan öğrencilerden atmış lira para alarak normal odalara yerleştirdiler. Bu haber üzerine o yurda gidecek olan Milli Eğitim Müdürü ya da Vali sıkıntı çıkarmasın diye böyle bir yola girdiler. Meseleyi kapatmak istiyorlar. CHP Gençlik Kolları olarak, öğrenci arkadaşlarımızın yaşadığı yurt sorununu çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.