CHP Karşıyaka Gençlik Kolları, Erdoğan'ın "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" sözlerini protesto etti.

CHP Gençlik Kolları'ndan 'İnternetimize dokunmayın' eylemi

ARDA ÖZARDA

CHP Karşıyaka Gençlik Kolları, iktidarın sosyal medya, film ve dizi platformlarına karşı uygulamayı planladığı yasakları protesto etti. Basın açıklamasını okuyan CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, iktidarın bu saldırılarındaki asıl hedefin halkı kendi yalanlarına inandırmak olduğunu söyledi.

İnanır, “Bugün hükümetin anlamasız, yersiz sansürlerini sorgulamak üzere buradayız. Bu yasaklamaları sebepleri gayet açık ve net; Halkı kandırmak, kendi yalanlarıyla aldatmak. Önce medyayı ele geçirip sadece yandaş haber yaptırmaya başladılar. Bu şekilde halka aktarılan bilgileri kontrol altında tutup aleyhlerine olan hiçbir haberi göstermediler. Yetmedi doğruyu yazan, gösteren, sorgulayan özgür kalemleri, gazetecileri asılsız suçlamalarla tutukladılar. Amaçları sorgulayan ve söylenen yalanları ortaya çıkaran, halka doğruları anlatan kim varsa yok etmekti. Baskıları yetmedi bu sefer dizi ve televizyonlarda sanat eserlerini müstehcen bulup sansürlediler. Yetmedi Twitter Facebook vb. Sosyal medya platformlarında Özgür düşüncelerini yazan halkı hükümet düşmanı ilan edip hapse attılar. Yetmedi gündem yaptıkları yolsuzluklar, usulsüzlükler, yandaşlarına çekilen peşkeşler, özelleştirilen devlet malları, İstanbul seçim sonuçları olunca ne hikmetse Twitter yavaşladı, İnstagram’a girilmedi halk bilgi paylaşımı yapamadı” dedi.

ELEŞTİRİLMEYİ GÖZE ALAMIYORLAR

İnanır, bu ülkede özgür olarak kalan son mecra internete dokunulmaması gerektiğini belirterek “Tehlike olarak görüyorlar. Çünkü sorgulanmaktan korkuyorlar. Netflix ile dünyanın her yerinde aynı dizi ve filmleri yayınlanırken sıkıntı yaşanmazken bizim ülkemizde müstehcen bulundu" ifadelerini kullandı.

"Twitter'da insanlar düşündüklerini özgürce ifade etti yeri geldi hükümet eleştirdi yeri geldi yalanlarını ifşa etti. Bu sefer halk kendi doğru haberlerini paylaştı ve bu doğrular hükümetin televizyonlardan verdiği haberlerin yalan olduğunu gösterdi" diyen İnanır, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Pandemi sürecinde göz göre göre hayatlarını riske ederek insanların geleceklerini belirlemelerini istediler. İnsanlar tepki verdiklerinde yalnız olmadıklarını ve haklı olduklarını gördüler. YouTube da araştırmalar görseller videolarla milyon izlenmelerle hükümetin hoşuna gitmeyen doğrular halka aktarıldı. Bu sefer hükümet karşı atak olarak halkın özgürce paylaşımını engellemek istedi. Çünkü insanların haberleşmesini, bilgi paylaşmasını engellemek istiyorlar. Eleştirilmeyi göze alamıyorlar. Dokunmayın insanların sosyal hayatlarına. Dokunmayın insanların düşündüklerini özgürce ifade etmesine, dokunmayın RTÜK'ün saçma sapan sansürleri olmadan kaliteli yapımları izlemelerine. Bu ülkede özgür olabildiğimiz tek yere, internetimize dokunmayın”

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Esra Albayrak’a yönelik sosyal medya üzerinden gelen cinsiyetçi hakaretlere değinerek "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum. Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" demişti.