CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Aytuğ Atıcı, hakkında çıkan 'tavşan aday' iddialarına yanıt verdi. Atıcı, söz konusu iddiaları kabul etmedi

CHP Genel Başkan adayı Aytuğ Atıcı'dan 'tavşan aday' iddialarına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, hakkında çıkan 'tavşan aday' iddialarına yönelik açıklama yaptı. Atıcı, söz konusu iddialarla ilgili olarak, "Tavşan aday olmak, proje aday olmak bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir" diye konuştu.

CHP'nin 28-29 Mart tarihinde gerçekleştireceği kurultayda tek aday olması beklenen Kemal Kılıçdaoroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan Aytuğ Atıcı, söz konusu iddialarla ilgili Hürriyet gazetesi'nden Abdülkadir Selvi'ye konuştu.

Selvi'nin köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"CHP’nin 28-29 Mart tarihlerindeki kurultayına Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak katılması bekleniyordu. İl kongreleri tek adayla yapılınca, Kılıçdaroğlu en güçlü dönemlerinden birini yaşarken karşısına kimse çıkmaz diye bekleniyordu. Ama sürpriz beklenmediği yerden geldi. Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Oldu olmasına ama TV programlarında ölümüne CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu savunduğu için, “Aytuğ Atıcı tavşan aday mı?” yorumları aldı başını gitti.

Aytuğ Atıcı’yı aradım. Pat diye “Aytuğ Hoca, tavşan aday mısın?” sorusunu soracaktım ama o kadar nazik bir insan ki, önce “Neden aday oldunuz?” diye giriş yapma ihtiyacı hissettim. Bakın ne konuştuk."

Neden aday oldunuz?

"1- Parti içi demokrasiyi en üst seviyeye taşımak için aday oldum.

2- CHP’yi iktidara taşımak için. Bunu nasıl yapacağımı da bir manifesto ile açıkladım."

Aday olmadan önce Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

"İlk olarak Kemal Bey’le görüştüm. Kemal Bey’e ‘İlk olarak size söylüyorum. Genel başkan adayıyım’ dedim. ‘Şimdiye kadar ben hep size imza verdim. Ben hep size oy verdim. Şimdi sizden imza istiyorum, sizden oyunuzu istiyorum’ dedim. Gülüştük, ayrıldık."

Aday olmak için gereken imzayı bulabilecek misiniz?

"Adaylığımı açıklar açıklamaz imzalar gelmeye başladı. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum."

Tavşan aday mısınız?

“Ben de bu tartışmaları içim acıyarak izliyorum. Bunu birileri çıkardı ama tuttu. Ben genel başkana vurmuyorum, partiyi kötülemiyorum, sanıyorum bundan çıktı ama ben çizgimi değiştirmeyeceğim. Tavşan aday olmak, proje aday olmak bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir. Benim onur ve haysiyetime yakışmaz.”