CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'dan IMF açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, partisinin IMF ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "IMF, eğer CHP'ye 'Bunlar, bu ülkeyi yönetemiyor, siz ne düşünüyorsunuz, siz de şu anda Türkiye'nin birinci partisi konumuna geldiniz' niyetiyle geliyorsa şunu çok net bilmeleri gerekir; bizim, IMF ile işimiz olmaz. Bizim, Türkiye ekonomisini ayağa kaldıracak politikalarımız var." dedi.

Kaya, beraberindeki sporcularla CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 3 yıl önce faaliyetlerine başlayan CHP Spor Kurulunun 29 Eylül'de 3. Olağan Genel Kurulunu yapacağını belirtti. Parti genel merkezinde yapılacak genel kurulda, 60 kişilik spor kurulunun seçileceğini ifade eden Kaya, burada kısa ve orta vadeli hedeflerin de tartışılacağını aktardı.

Kaya, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

'NUMAN KURTULMUŞ'UN NE SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL'

Kaya, "CHP heyetinin IMF ile yaptığı görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamaları oldu. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Numan Kurtulmuş'un ne söylediği çok önemli değil. Çünkü Kurtulmuş bir siyasi parti kurmuştu, onun genel başkanıyken Recep Tayyip Erdoğan'a söylediklerini ciddiye alsak, bugün yan yana durmaları mümkün değil." yanıtını verdi.

Oktay ve Kurtulmuş'tan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin sonuç bildirgesini okumalarını isteyen Kaya, "Orada tek bir şey vardır, mandacılık asla kabul edilemez ve mandacılığa karşı 'ya istiklal, ya ölüm' diyen bir CHP vardır. Buna mandacılık yakışmaz. Mandacılık kime yakışır? Emperyalistlerle diz dize, kucak kucağa olanlara yakışır." dedi.

'IMF HEYETİ İKTİDARIN HANGİ KANATLARIYLA GÖRÜŞTÜ ?'

"Kapitalizmin hegemonyası altında siyaset yapanlar, IMF ile bugüne kadar tüm ilişkilerini götürenler, 20 gün sonra IMF görüşmelerini gündeme taşıdılar." diyen Kaya, şöyle konuştu:

"Sormak istiyorum, 11 gün IMF heyeti Türkiye'de kaldı, kimlerle görüştü, iktidarın hangi kanatlarıyla görüştü, sarayın hangi dehlizlerinde bu görüşmeler yapıldı? Bunları açıklasınlar. IMF heyeti Türkiye'ye geldiğinde her dönem kendisine karşı olan siyasi oluşumlarla, sendikalarla, demokratik kitle örgütleriyle görüşür. Kiminle imza attıkları önemli. IMF, eğer CHP'ye 'Bunlar, bu ülkeyi yönetemiyor, siz ne düşünüyorsunuz, siz de şu anda Türkiye'nin birinci partisi konumuna geldiniz' niyetiyle geliyorsa şunu çok net bilmeleri gerekir; bizim, IMF ile işimiz olmaz. Bizim, Türkiye ekonomisini ayağa kaldıracak politikalarımız var."

Yargı Reformu Paketi'ne CHP'nin bakışının sorulduğu Kaya, "Yargı reformu diye getirdikleri, dağ fare doğurdu. Grup yönetimimiz, bu konuda ciddi bir çalışma yapıyor." yanıtını verdi.