14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere giderken CHP Genel Merkezi’ne, Demokrat Parti’nin de 1950 seçimlerinde kullandığı “Yeter! Söz Milletin!” ifadelerinin yazılı olduğu pankart asıldı.

CHP Genel Merkezi’ne 14 Mayıs göndermeli Kılıçdaroğlu pankartı
Fotoğraf: Deniz Demir

CHP Genel Merkezi’ne, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini kaldırdığı bir görselle ‘Yeter! Söz Milletin!” yazılı pankart asıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağına işaret etmişti.

Erdoğan konuşmasında, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır... Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir" dedi.

Demokrat Parti’nin 1950 seçimlerinde kullandığı slogan olan “Yeter, söz milletindir” ifadelerini, bu kez de CHP, Genel Merkezi’ne pankart olarak astı.

chp-genel-merkezi-ne-14-mayis-gondermeli-kilicdaroglu-pankarti-1118542-1.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasının bulunduğu pankartta, Kılıçdaroğlu elini tıpkı Demokrat Parti’nin 1950’de afişinde olduğu gibi kaldırıyor. Pankartta “Yeter! Söz Milletin!” ifadeleri yer alıyor.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Deniz Demir tarafından paylaşılan görsel şöyle:

chp-genel-merkezi-ne-14-mayis-gondermeli-kilicdaroglu-pankarti-1118543-1.