CHP'li Özkoç, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını bildirdi. Özkoç, "CHP Grup Başkanvekili olarak son toplantım. Milletvekili adayı olmayacağım. Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürümeye devam edeceğim. İnşallah yürütmede de buluşuruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Milletvekili adayı olmayacağım

HABER MERKEZİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Özkoç, "Milletvekili adayı olmayacağım. Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürümeye devam edeceğim. İnşallah yürütmede de buluşuruz" diye konuştu.

Özkoç, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarına hitaben, "Değerli basın mensubu arkadaşlarım ben bu salonda sizinle defalarca kez CHP Grup Başkanvekili olarak toplantı yaptım. Ben artık CHP Grup Başkanvekili olarak bu salonda son toplantıyı yapıyorum. Bugün grup başkanvekili olarak Genel Kurul'da son toplantımı yapacağım" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına teşekkür eden Özkoç, şöyle devam etti: "İnşallah özgür gazeteciliği yapıldığı ve hepinizin hakkının,i hukukukun korunduğu bir Türkiye'de beraber buluşuruz."

KABİNEDE YER ALACAK MI?

Kısa konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Kabinede mi görev alacaksınız" sorusuna yanıt veren Özkoç, "Milletvekili adayı olmayacağımı açıkladım. Diğerini artık takdir edecekler ben de göreceğim, hep birlikte göreceğiz" dedi.

Kabine'de görev alıp almayacağına ilişkin CHP Genel Başkanı ve Millet İttfakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Özkoç, Böyle bir görüşme yapılması doğru olmaz. Ülkem için beni nereye layık görürlerse orda görev yapmaya her zaman hazırım" dedi.