CHP heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret edecek. Heyetin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis cezası aldığı davada hakim değiştirilmesine ilişkin soruşturma talep edecekleri belirtiliyor.

CHP heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret edecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Seyit Torun tarafından oluşan CHP heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret edecek.

Duvar’da yer alan habere göre; CHP heyeti, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla ziyareti gerçekleştirecek.

Ziyaret sonrası Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapacak heyetin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası aldığı davada hakim değiştirme ile ilgili soruşturma açılmasını isteyeceği kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasına tepki göstermiş ve kayyum atama tartışmalarına ilişkin uyarı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"İstanbul seçimleri yapıldı, Sayın İmamoğlu kazandı. YSK üzerinden bir kumpas çevirdiler. İkinci seçim yapıldı, 13 binlik fark 800 bine çıktı. İstanbul'u vermemek için direndiler.

Birinci kumpas, Ekrem Bey, YSK üyelerine hakaret etmiş diye sahte iddianame hazırlandı. Dosya namuslu bir hakimin önüne gitti, ama bu hakimi değiştirdiler. Samsun'a sürülen hakimin iddiaları için soruşturma açılsın. Eğer soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Hakim hangi gerekçeyle sürüldü? Saray'ın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Bu davadan savcı duruşma salonunda olmadan, hakim kararını açıklıyor. Ayarını bozduğunuz kantarın sizi de tartacağını unutmayın.

İkinci kumpas, İBB Başkanlığı bünyesinde teröristler ve terörle iltisaklı kişiler çalışıyormuş. Bunun üzerine İBB, İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıyor, 'Kim bu insan biz gereğini yapalım' diyor. Hem suçlayacaksın, hem bildirmeyeceksin. 'O zaman siz işlem yapın' deniliyor, 'Sonra yapacağım' diyor. Sen terörist arıyorsan, o kişilere 'iyi hal' kağıdı veren savcıyı suçla. Daha önce Mevlüt Uysal ve Vali de kısa süre belediye başkanlığı yaptı. 4116 kişi göreve başlamış, 1800'ü için güvenlik soruşturması yapılmamış.

Kısa ve net uyarılarda bulunacağım; Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak olarak kabul edeceğiz ve öyle göreceğiz. Ve bu terörizme karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa kimse daha fazla Bay Kemal'den sabır beklemesin. Vallahi de billahi de cehennemin kapılarını açarlar ve hiç kimse için iyi olmaz."