Çok sayıda suçtan sabıkalı Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar'ın ailesini ziyaret eden CHP heyeti adına yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, bugün Zeynep hayatta olacaktı" denildi

CHP heyeti Şenpınar için Maraş'a gitti

BirGün / Ankara

CHP, Muğla’da sabıkalı boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar'ın Maraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Adaletin yerini bulması ve katilin indirimsiz olarak en ağır cezayı alması için dava sürecini yakından takip edeceklerini ifade eden CHP heyeti, kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanması çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla konuştuğu aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Heyet, Zeynep Şenpınar’ın mezarını da ziyaret etti.

CHP'li Ali Öztunç, Gamze Taşcıer, Aysu Bankoğlu, Müzeyyen Şevkin, Suzan Şahin ve Bayram Yılmazkaya’dan oluşan heyet, Zeynep Şenpınar’ın Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki ailesi ile bir araya geldi. Şenpınar'ın katili hakkında şikayetçi olmasına rağmen önlem alınmadığını ve ölüm olayının bu nedenle gerçekleştiğini ifade eden CHP heyeti, dava sürecini sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Kadın, Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gamze Taşcıer, “Çok üzgünüz çünkü Zeynep ne kadın cinayetlerinde bir ilk, ne de son olacak. Eğer ilk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi gerçek anlamda uygulansaydı, bugün koruma kararı için kolluk kuvvetlerine sığınan Zeynep hayatta olacaktı. Kadınlar sadece kadın oldukları için öldürülüyor. Ne giyim tarzı, ne yaşam şekli, ne yaşadıkları yer, hiçbiri için değil, sadece kadın oldukları için şiddete, ölüme mahkum ediliyorlar. Hiçbir gerekçe kadın cinayetlerini meşrulaştıramaz” ifadelerini kullandı.

HDP DE TAKİPÇİ

HDP Muğla İl Örgütü ise yaptığı yazılı açıklamada Şenpınar'ın yaşamını yitirmesindeki asıl sorumluluğun yeterli önlemi almayan güvenlik kuvvetlerine ait olduğunu bildirdi. Şenpınar'ın daha önce de darp edildiği ve bir hafta önce karakola şikayette bulunmasının ardından önlem alınmadığı ifade edilen açıklamada, "Kadın şikayetini geri çekse dahi korumakla sorumlusunuz. Sizler korumuyor, katili aklamaya, katliamı meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.