CHP heyetinden çöken HES önünde açıklama: AKP’liler gelsin buradaki zararı görsün

Haber Merkezi

Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası bölgeye giden CHP heyeti, hidroelektrik santralının (HES) çöktüğü bölgede açıklama yaptı.

HES’in akan suyun önünde baraj görevi gördüğünü belirten CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Şu anda gördüğünüz yer Giresun Espiye ilçesiyle Soğukpınar beldesi arasındaki yol. Biraz yaklaşınca arkada görüldüğü üzere bir hidroelektrik santral var. Doğa o kadar etkili gelmiş ki, yani orada akan su, hidroelektrik santralı da önüne katmış" dedi.

"Hidroelektrik santrallerın doğaya bir zararı yok diyenler, AKP’liler gelsinler bu zararı görsünler. Burada HES’in dereye nasıl zarar verdiğini görsünler" diyen Öztunç, "Arkada gördüğünüz üzere, bu baraj açılmış ve su toplu vaziyette aşağı doğru akmış. Hemen 15 metre aşağıda bir ev var ve HES bir baraj görevi görmüş. Yarılınca baraj açılmış ve su, aşağı doğru akarak evi önüne katıp götürmüş. HES’ler Karadeniz yaylalarını bitiriyor, doğaya zarar veriyorlar. HES’ler dereleri de bitiriyor” ifadelerini kullandı.