CHP Hollanda Birliği, Hollanda'nın Rotterdam kentinde IQRA  isimli Hafta Sonu Okulu'nda öğrencilere Kur'an öğreten imamın öğrencilere cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, "Zanlı Türkiye'ye kaçtı. Cinsel istismar dosyası kapanma tehdidi ile karşı karşıya fakat izin vermeyeceğiz" dedi

CHP Hollanda Birliği: Tecavüz dosyasını kapattırmayacağız

CHP Hollanda Birliği, Algemeene Dagblad Gazetesi'nin 6 Haziran'da "Şok Olay! Rotterdam'da Türk çocuklarının gittiği Hafta Sonu Okulu'nda çocuklara cinsel istismar yapıldı" başlıklı haberi ile duyurduğu cinsel istismar ile ilgili açıklama yaptı.

ZANLI TÜRKİYE'YE KAÇTI, DOSYA KAPANMAMALI

Açıklamada, cinsel istismar zanlısının Türkiye'ye kaçtığına dikkat çekilerek, yaşananlar şu şekilde kaydedildi:

"Siyasal İslamcı bir örgütlenme, çocuklara yönelik beyin yıkama amaçlı, kutsal değer ve adların kullanıldığı bir kurs açıyor. Bu kursun yönetimine ve eğitim görevlerine siyasal yakınlık kurulan sözde din görevlileri getiriliyor. Onların içinden biri ya da birkaçı, çocuklara cinsel istismarda bulunuyor. Bunun onlarca örneği Türkiye'de yaşandı.

Bunun bir prototipi, bir yansıması da Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaşanıyor.
IQRA isimli cemiyet kuruluyor, yardım toplanıyor, imam bulunuyor, çocuklar kaydediliyor. Kurucu İmam görevi verilen ve ismi açıklanmayan 25 yaşındaki erkek, 2017'den bu yana çocuklara istismara başlıyor. 2019'da polise yansıyor. Bu yılın Şubat sonlarına doğru saklanamaz hale geliyor, hatta Belediye Meclisi'nde gündem konusu bile oluyor. Ve nihayet basına sızıyor. Zanlı, benzerleri gibi kendisine tuzak kurulduğunu söylüyor. Sonunda da Türkiye'ye kaçıyor."

Zanlının Türkiye'ye kaçması ile yaşanan cinsel istismar dosyasının kapanma tehdidi ile karşı karşıya olduğuna değinilen açıklamada, "Biz buna HAYIR diyoruz. Soruşturmanın sürmesini sağlamak, mağdur çocukların ve ailelerin haklarını savunmak için, her tülü sosyal, siyasal ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü olay bireysel bir kriminal olay değil" denildi.