CHP ‘iktidar’ için sahaya iniyor

Hüseyin Şimşek

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “genel merkez ile yerel yönetimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve belediyelerin ortak projelere imza atması” amacıyla oluşturulan çalışma grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda alınan ilk karar, belediye başkanlarından, yönetimlerine, il genel meclisi üyelerinden muhtarlara kadar geniş kapsamlı katılımla “toplantılar zinciri” başlatılması oldu.


CHP yönetimi, iktidarın anahtarı olarak görülen yerel yönetimlerin performansını ve ortaklaşmasını arttırmak için harekete geçti. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında üç milletvekilinden oluşan bir çalışma grubu kuruldu. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın yer aldığı çalışma grubu, ilk toplantısını yaptı. Torun toplantıda, partinin Yerel Yönetimler Politika Belgesi’nin hazırlanması çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdi. Torun başkanlığındaki çalışma grubunun, ağırlıklı olarak belediye meclisi üyelerinin katılacağı, “bölge toplantıları” düzenleyeceği de bildirildi.

22 İl Başkanı Ankara’da

CHP’nin Doğu ve Güneydoğu’dan 22 il başkanı Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında düzenlenen, “İktidar Yürüyüşü Toplantısı”nda bir araya geldi. Salıcı, Doğu ve Güneydoğu’da da partinin oylarını arttırmak istediklerini belirterek, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan hava, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de oldu. Oyumuzun düşük olduğu yerlerde bile partimiz adına fırsat penceresi açıldı” dedi.

***

Erdoğan’a erken seçim yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gelişmiş ülkelerde ilan edilen tarihin dışında erken seçim dedikodusu duyar mısınız? Bu kabile devletlerinin işidir” sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Millet açlıktan, yoksulluktan, sefaletten, işsizlikten kırılıyor seçim diyor. Ama reis oturmuş kabile devletinde, ‘Seçim yok’ diyor. Kabile devletinin reisine sorarsan hiç seçim olmaması lazım” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında erken seçim tartışmalarının gelişmiş ülkelerde olmayacağını söyleyerek “Olmaz, çünkü gelişmiş ülkelerin güçlü parlamenter sistemi var, sen terk ettin. Gelişmiş ülkelerde kuvvetler ayrılığı var sen ayaklar altına aldın” dedi.

Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerde ilan edilen tarihin dışında erken seçim dedikodusu duyar mısınız? Bu kabile devletlerinin işidir” demişti.