İYİ Parti ile CHP, 31 Mart yerel seçimleri için anlaşma sağladı. CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Akşener, anlaşmayla ilgili açıklama yaptı.

CHP ile İYİ Parti anlaştı

İYİ Parti ile CHP, 31 Mart yerel seçimleri için anlaşma sağladı. Akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, ortak bir açıklama yaparak 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında "İnsanların bizden beklentileri var. Özel kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah baharda Türkiye bir baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak. Biz kendimize Türkiye'ye adamış iki genel başkanız. Bireysel hiç bir beklentimiz yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "“Aday olmuş, aday olacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz”" dedi.

GÜN BOYU GÖRÜŞMELER SÜRDÜ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu İYİ Parti heyeti, seçim ittifak görüşmeleri için CHP Genel Merkezi’ne gitti.

İki parti arasında, ittifak çalışmalarıyla ilgili son aşamalar da netleşti.

İYİ Partili Koray Aydın, CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye ilişkin, "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 20.20'de CHP Genel Merkezi'ne geldi. Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi başladı.

Bu arada CNN Türk'ün haberine göre ittifak konusun anlaşma sağlandı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir adayları CHP'li olacak. İYİ Parti bunun karşılığı olarak Balıkesir, Denizli, Mersin veya Manisa'dan en az iki tanesini istediği belirtiliyor.

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’da İYİ Parti, CHP’yi destekleyecek. Mersin’de ise 2 partinin aday çıkartacağı öğrenildi.

Belediyelerin CHP’de olduğu Tekirdağ, Aydın, Muğla ve Hatay’da da İYİ Parti CHP’yi destekleyecek.

Anlaşma sağlanan ve henüz isimleri öğrenilemeyen diğer illerde ise CHP İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Bu iller arasında Denizli, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Ordu’nun olduğu öne sürüldü.

Balıkesir’de CHP’nin adayını geri çekeceği ve İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’u destekleyeceği belirtildi.