CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı.

Yandaşlar hedef gösteriyor, soruşturma açılıyor

Kaftancıoğlu'nun HDP'li vekillerin gözaltına alınması, 16 Temmuz sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde askerlerin linç edilmesine tepki gösteren twitter paylaşımları hedef gösterildi. Sabah gazetesinin yanı sıra Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitoğlu da Canan Kaftancıoğlu'nu Twitter hesabından hedef gösterek şu paylaşımı yaptı:

chp-istanbul-il-baskani-secilen-kaftancioglu-hakkinda-sorusturma-414116-1.

Kaftancıoğlu'ndan açıklama

Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçilmesinin hemen ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Bütün yaşamını insan hakları mücadelesine adamış biri olarak terörü her zaman lanetlediğine vurgu yapan Kaftancıoğlu, Saray'a yaptığı eleştirilerin ülke çıkarlarını korumak adına olduğunu aktardı.

Kaftancıoğlu'nun açıklaması şöyle:

''Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır.''