31 Mart yerel seçimlerinde 11’i büyükşehir belediyesi, 263 belediye kazanarak büyük bir başarıya imza atan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptalinin ardından 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçim için hazırlıklarına başlayan CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanıyor. YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının ardından ilk “olağan” toplantısını yapacak CHP MYK’de Genel Başkan […]

CHP, İstanbul stratejisini belirleyecek: ‘Tutarlı olun’ çağrısı

31 Mart yerel seçimlerinde 11’i büyükşehir belediyesi, 263 belediye kazanarak büyük bir başarıya imza atan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptalinin ardından 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçim için hazırlıklarına başlayan CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanıyor.

YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının ardından ilk “olağan” toplantısını yapacak CHP MYK’de Genel Başkan Yardımcıları, 23 Haziran’daki seçimlere yönelik çeşitli sunumlar gerçekleştirecek.

SEÇİM PLANI MASADA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 11.00’de toplanacak MYK’de, Genel Başkan Yardımcıları, seçim sürecine dair planlamalarını tamamlayarak parti yönetimine sunacak. Taslak aşamasındaki planlamalar burada kesinleşecek ve önümüzdeki haftadan itibaren uygulanmaya başlanacak.

TORUN’A YETKİ

Mahalle mahalle, ev ev gezilerek ve küskün seçmen hedef alınarak oluşturulacak kampanyaya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en yakınındaki isim Yerel Yönetim Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olacak. MYK toplantısında, Torun’a seçim sürecinde İstanbul’da görevlendirilecek partilileri belirlemesi konusunda “tam yetki” verilecek. Torun’un görevlendirmesinin ardından 31 Mart’ta en az oy alınan bölgelerin belirlenerek buralara özgü strateji belirlenmesi de bekleniyor.

MYK toplantısında İstanbul ilçe seçimlerinin iptaline yönelik YSK’ye yapılan başvuru da gündeme gelecek. Başvuruyu bugün gündemine alması beklenen YSK’ye “tutarlı” ve “hukuki” karar vermesi çağrısının da MYK toplantısında kaleme alınması ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından kurulun bu yönlü uyarılması bekleniyor.