CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre adaylığı için önemli mesaj verdi. Yücel, “Ben buradayım ve yapacak çok iş var” dedi. CHP İzmir Milletvekilli Tuncay Özkan ise, "Yerel seçimlerde gücümüzü gösterdik. Genel seçimlerde iktidar bizimdir" dedi.

CHP İzmir'de Danışma Kurulu toplandı

AYCAN KARADAĞ

Kongre sürecine hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) hazırlıklar başladı. CHP İzmir’de Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya belediye başkanları, milletvekilleri ve il ve ilçe yöneticileri ve üyeler katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise programı olması gerekçesiyle toplantıya katılmadı. Toplantıda basına açık gerçekleşen bölümde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilli Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuşma yaptı. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti.

EMİNE BULUT UNUTULMADI

Öte yandan toplantı başlamadan önce CHP’li kadınlar, geçtiğimiz günlerde boşandığı erkek tarafından katledilen Emine Bulut için sahneye çıkarak, ‘Ölmek istemiyoruz’ dövizleri açtı. Kadınların bu hareketi salondan büyük alkış aldı.

“HUKUSUZLUĞA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

İlk olarak konuşan Deniz Yücel, kayyum ile görevlerinden alınan HDP’li belediye başkanlarına yapılan hukuksuzluğa vurgu yaparak, “Seçimin üzerinden 5 ay geçti ve halkın iradesi sandığa yansıdı. Halkın oyları ile seçilen Mardin, Van ve Diyarbakır belediye başkanları görevden alındı. Anayasanın seçim mevzuatlarına sahipler. Adaylıkları sürecinde hiçbir eleştiri olmadı. Ansızın görevden alındılar. Terörle işbirliği varmış. Anayasada olan kanuna göre, suçu ispatlanmayan hiç kimse suçlu değildir. Bunlar Anayasayı deliyor. Bu sorun tüm patilerin meselesidir. Herkesin karşı durması gerekiyor. Demokrasiye vurulan bir darbedir. Bunu İstanbul seçimlerinde de yaptılar. Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olan seçimi tekrar ettiler ama İmamoğlu tekrar girdiği seçimde fark ile kazandı. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerden sonra seçmenin onuru ile oynamaya artık yer yok. Bu mücadele hukuksuzluğa karşı mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

chp-izmir-de-danisma-kurulu-toplandi-616300-1.

“BU SEÇİMDE KORKU DUVARLARI YIKILDI”

Yerel seçimleri değerlendiren Yücel, “Yakın zamanda bir seçim atlattık. AKP her seçimde olduğu gibi İzmir’de belediye sayını artırmak için devletin ve kamunun tüm olanaklarını kullandı. Kirli politika yaptılar. CHP Genel Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere herkese inanılmaz çirkin iftira attılar. Bu beklediğimiz şeydi. Bu provokasyonlara hedef göstermelere gelmedik ve seçimden anlımız ak çıktı. CHP, falanca örgütle ittifak yapıyor, zillet ittifakı dediler. Biz ittifak yaptık ama bizim ittifakımız halk ile oldu. Ötekiler ile ittifak yaptık. 17 yıldır kullanılan kesimlerle, demokrasiye gönül verenlerle yaptık. 31 Mart yerel seçimlerde 22 belediye sayısını 24’e çıktı. Tire ile 25 ilçe kazandık. 8 kaybedilen 5 ilçe belediyeyi geri aldık. 2 CHP’li belediyeyi kaybettik. Daha iyi olabilirdi. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımız ve milletvekillerimiz çok çalıştı. Ayrıca Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir’de yüzde 58 rekor oy ile kazandık. Bayrağımızı dalgalandırmaya devam ettik. Türkiye’de birçok çaresizlik vardı. Bu seçimde korku duvarları yıkıldı” diye belirtti.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ TUNÇ SOYER İLE İKTİDARA YÜRÜYORUZ”

Yücel sözlerine şöyle son verdi:

“Hayatta hiçbir şey kolay değil. Bize verilen krediyi doğru kullanmak zorundayız. İnsanları kucaklayan siyaset anlayışından vazgeçmememleyiz. Bizim kırmızı çizgimiz belli. Yandaş medya ve sosyal medyada belediye başkanlarımıza kararlama politikası başlatıldı. O dönem açıklamalar yaptık. Hata yapılabilir. Hatadan dönmek fazilettir. Bunları düzeltiriz. Kendi damadının hazinenin başına oturtturan zihniyetinin kendi kızının Cumhurbaşkanı danışmanı zihniyeti, CHP belediyeleri eleştirme hakkı yoktur. Bunlara prim vermeyeceğiz. 19 aydır görev yapıyorum 10 kez istifa haberimi okudum. Ben buradayım ve yapacak çok iş var. Bütün partilerim yoldaşım. Yetkileri kullanan bir il başkanı değilim. Partinin gölge düşürecek bir şey olursa elimden geleni yaparım. Kutuplaşma asla tahammülüm yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile iktidara yürüyoruz. 30 Ağustos tüm halkı ilgilendirmiyor diyen AKP Bursa belediye başkanı var. 30 Ağustos büyük taarruzun başarıya ulaştığı gündür 9 Eylülde İzmir’in kurtuluşu ile milli mücadele başlar. Bunların rejimle, Cumhuriyetle Atatürk’le sorunları var. Kısa sürede Atatürkçü olabilirler ama hemen gerçek yüzlerini gösterdiler. 30 Ağustosa öyle bir yürüyüş yapalım ki onlara cevap verelim.”

chp-izmir-de-danisma-kurulu-toplandi-616299-1.

“GENEL SEÇİMLERDE İKTİDAR BİZİMDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilli Tuncay Özkan ise, “Aramızdaki safları sıklaştıracağız. Eski dönem kavgalara yer yok. Sorunlarımızı çözeceğiz. Kimsenin emeğini boşa çıkarmayacağız. Bu yolculuk beraber olur. Siz yaratacaksınız. Bu büyük örgüt yaratacak. CHP, İzmir’den doğan güneşle Türkiye’yi kucaklayacak. Çok uzun zamandır güzel mücadele ediyoruz. Genç arkadaşlarımız önemli görevlere geldi. Başarı başarı başarı. Bugün çok konuşamayacağım. Eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. En önemli şey namusluca bu başarıyı sürdüreceğiz. Her yalanı bitiririz. Hesap veremeyeceğimiz bir şey yok. Sizin başarılarınız bizi şevklendiriyor. Görevdeki arkadaşlarımıza kumpas varsa beraberce karşısında duracağız. Bazı hatalar olabilir. Bunları içerde halledelim. İzmir il örgütü, Türkiye ye örnek oluyor. Sizleri tebrik ediyorum. El ele iktidara yürüyeceğiz. Biz bu zehrin panzeriyiz. Yerel seçimlerde gücümüz gösterdik. Genel seçimlerde iktidar bizimdir” diye konuştu.