CHP İzmir 37’nci İl Kongresi’nde tek aday seçime giden Deniz Yücel, aldığı düşük oy dikkat çekti

CHP İzmir’de Deniz Yücel yeniden başkan

AYCAN KARADAĞ

CHP’de olağan kongre süreci devam ediyor. CHP’nin kalesi İzmir’de dün 37’nci Olağan Kongresi Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel'in tek aday olarak girdiği ve yeniden koltuğa oturduğu seçim sonunda delegasyon yeni yönetim, disiplin kurulu ve kurultay delegelerini de seçti. Yücel, kullanılan 611 oydan, 258’ini alması ise dikkat çekti.

Kongreye; Kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Aydın Milletvekilli Bülent Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları, HDP, Saadet Partisi, İyi Parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığı ise Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yaptı. Kongrede mevcut İl Başkanı Deniz Yücel yeniden aday olurken, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga yeterli imza sayısını bulamadı. Kongrede çarşaf listeli seçim sonunda yeni yönetim, disiplin ve kurultay delegeleri de belli oldu. 169 ismin başvurduğu listede dağıtılan ortak uzlaşı listesinde liste delinmedi. 30 kişilik il yönetimi, 9 kişilik disiplin listesi fire vermeden seçildi. Kurultay listesinde ise 1 kişinin listeyi deldiği öğrenildi.

Deniz Yücel oylama sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün olağan il kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. Önümüzdeki ayda kurultayımızı yapacağız. CHP’de kongre süreçleri her zaman büyük bir heyecan ve beklentiyle geçiyor. CHP’de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bugün yine aynı şekilde kongre gerçekleştirdik. Bu dönem görev alan arkadaşlarımızın CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

30 İLÇEDE UZLAŞIYI SAĞLAMAK KOLAY DEĞİL

Aldığı oyu değerlendiren Yücel şunları ifade etti:

“Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığı kısmında işaretleme yapmayı unuttuğunu tarafımıza ve ilçe başkanlarına ilettiklerini öğrendik. Onun dışında İzmir gibi bir kentte 30 ilçede mutabakat ve uzlaşı sağlamak kolay değil. Kendilerini listede görmemiş olan arkadaşlarımız tepki koymuş olabilirler. Bunları da anlayışla karşılıyoruz. Ama bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görüşlerini aldık ve mümkün olduğunda listeye yansıttık. Çıkacak sonucun partimize güç katacağına inanıyorum. 30 ilçede uzlaşıyı sağlamak kolay değil. Listede kendini göremeyen arkadaşlarımız tepki koymuş olabilir. Bunu doğal karşılarız. Bu konuda hiçbir kırgınlığımız olamaz biz herkesi kucaklayarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz.”