CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MHP'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili yapılan açıklamaya yanıt verdi. Yücel, "Açıklamasını hayretle izledik. Bu, en hafif tabiriyle hadsizliktir, kendini bilmezliktir" dedi

CHP İzmir'den MHP'ye yanıt: Bu hadsizliktir, kendini bilmezliktir

AYCAN KARADAĞ

MHP'nin geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “terör örgütleriyle işbirliği yaptığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması için komisyon kurduklarını açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İl binasında, ilçe başkanlarının da katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi.

MHP'nin gündemi değiştirme misyonunu bu kez Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP üzerinden yerine getirmeyi çabaladığını söyleyen Yücel, "MHP liderinin bu absürt açıklamasından tam 1 gün sonra, Aydın Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin, 3 kişi tarafından evinin önünde saldırıya uğramıştır. Bu kendini bilmez, birilerinin taşeronu olan saldırganlar, Efeler ilçe başkanımıza saldırırken 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' diye sloganlar atmışlardır. AKP hükümetinin küçük ortağı MHP, üzerine düşeni Genel Başkanları Devlet Bahçeli hasta yatağındayken yapmaktadır. Ancak herkes farkındadır ki, Türkiye’nin acil olan tek gündemi ekonomidir. Vatandaşın cebi boş, esnaf kan ağlıyor, millet seçim değil, geçim derdinde" diye konuştu.

"VİCDANLARI İÇİN KOMİSYON KURSUNLAR"

MHP'nin önce kendi vicdanları için sonra da ekonomiyi düzeltmek için komisyon kurması gerektiğini belirten Yücel, "Adında milliyetçi ibaresi bulunan MHP, iktidarına ortak olduğu AKP hükümeti, yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde; devletin resmi televizyon kanalında kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’a mikrofon uzattıranları mı kınamış? Yoksa terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu İmralı’dan getirtip televizyonlarda okutanlar için komisyon mu kurmuş? Milleti, 'terörist' diyerek yaftalamaya, bölmeye, kutuplaştırmaya, nefret siyaseti üretmeye yönelik her adım, onlara oy kaybı olarak geri dönecektir" ifadelerini kullandı.