CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi’nde görevlendirilen öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Yücel, öğretmenlerin özlük hakları mücadelesinde yanlarında olduklarını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel’den PİKTES öğretmenlerine destek: "Özlük hakları mücadelesinde yanlarındayız"

BİRGÜN EGE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES) kapsamında görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Yücel, özlük hakları mücadelelerinde öğretmenlerin yanlarında olduklarını belirtti.

PİKTES öğretmenlerinin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırıldığına dikkat çeken Yücel, "Savaşın ve yanlış sığınmacı politikalarının en büyük mağduru çocuklar oluyor. Ülkemizdeki, yabancı uyruklu çocukların Türkçe öğrenmeleri ve eğitim sistemimize entegrasyonu kapsamında görev yapan öğretmenler, çocukların mağduriyetlerini gidermek için zor şartlar altında çabalıyor" diye konuştu.

'VİCDANLARI YARALAMAKTA'

Yücel, şunları belirtti: "AKP'nin tutarsız ve gayrı milli sığınmacı politikasının ülkemizi getirdiği nokta ortadayken, toplumun demografik yapısı tehdit altındayken, bir yandan da sığınmacılara Türkçe öğreten öğretmenlerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılması adalet duygusunu ve vicdanları yaralamakta. Tüm atanamayan öğretmenlerimizin olduğu gibi, KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasını geçerek görevlendirilen PİKTES öğretmenlerinin de özlük hakları mücadelesinde yanlarındayız."