CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Yücel, "Partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda, milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Yücel: Milletvekili aday adayıyım
Fotoğraf: ANKA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekili aday adayı olmak için 5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Yücel, "Siyaseti hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda, milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır" dedi.

Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bugün bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve partililer katıldı. ANKA'nın haberine göre Yücel, şunları söyledi:

"Demokrasinin, Cumhuriyet’in, barışın ve hoşgörünün kenti İzmir'de, 7 Ocak 2018 tarihinde 5 yıllık il başkanlığı yolculuğuna çıktığım gün gibi işte bugün, benim için öyle önemli bir gün. Siyasetle 1986 yılında, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de ilçe başkanlığı yapan babam Esen Yücel'in siyasi mücadelesiyle daha 9 yaşımdayken tanıştım. Onun siyasi çevresi, sohbetleri; Deniz Gezmişlerin, Harun Karadeniz’in, Taylan Özgür'ün, Vedat Demircioğlu'nun mücadele arkadaşı olması, onların 6. filoya ve Amerikan emperyalizmine karşı verdikleri tam bağımsız Türkiye mücadelesi benim için her zaman ilham kaynağı oldu. 1999 yılında üye olduğum partimde 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği ve grup sözcülüğü göreviyle devam eden aktif siyaset yaşamımı, 5 yıldır da İzmir İl Başkanlığı göreviyle büyük bir onurla sürdürdüm. Siyaseti hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve inisiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim.

"AKP İKTİDARI SON BULMA NOKTASINA GELDİ"

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir özveriyle ilmek ilmek ördüğü; ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı 'Hak, hukuk, adalet' diyerek ve herkes için adalet çağrısıyla gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’yle başlayan, 2018 milletvekili seçimleri öncesinde İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışılırken 15 milletvekilimizin demokrasi adına İYİ Parti’ye geçmesiyle bu tartışmalara son verilmesi, ardından Millet İttifakı'nın kurulması ve 31 Mart yerel seçimlerinde doğru stratejiyle, doğru adayların belirlenmesiyle ve ittifakın da desteğiyle Türkiye genelinde büyük bir başarı elde edilmesi ve Millet İttifakı'na mensup partilere DEVA ve Gelecek Partisi'nin de katılmasıyla farklı geleneklerden gelen 6 siyasi partinin, yani Altılı Masa’nın, başta 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' olmak üzere ülkemizin geleceği için bir çok noktada mutabakat sağlamasıyla devam eden süreç bugün, ülkemizi 20 yıldır baskıyla, takiyeyle, liyakatsiz kadrolarla yöneten; iktidarını sürdürmek için toplumu, kamplaştıran, kutuplaştıran ve düşmanlaştıran, işlerine geldiğinde terör örgütleriyle yol yürüyen, terör örgütü elebaşlarıyla görüşmekten çekinmeyen, fakat kendilerine muhalefet yapan, eleştiren herkesi terörist ilan eden, akıldan ve bilimden uzak liyakatsiz kadrolarla toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakan AKP iktidarını son bulması noktasına getirmiştir.

Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda, milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir unvana, mevkiye, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak, zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor"

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 21 Kasım'da milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yöneticilerinin istifa etmeleri gerektiğine yönelik kararına göre CHP'li yöneticilerin istifalarını 26 Aralık'a kadar CHP Genel Sekreterliği’ne vermeleri gerekiyordu. 40'a yakın il ve ilçe yöneticisi milletvekili olabilmek için parti görevlerini bırakacağı belirtilmişti.