CHP İzmir İl Gençlik Kolları, yeni yılla birlikte art arda gelen zamlara ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada,  "Bu düzen böyle gitmeyecek" denildi.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’ndan zamlara tepki: Bu düzen böyle gitmeyecek

BİRGÜN EGE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, son aylarda gerçekleştirilen zamlarla ilgili Kültürpark Montrö Kapısı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, “Bizler hakkını alamayan emeklimiz, gece gündüz çalışan çiftçimiz, yazın sıcakta, kışın soğukta ekmek parası için mücadele eden esnafımız, emeği gasp edilen sağlık çalışanlarımız için soruyoruz. Sormaya da devam edeceğiz. Geride bıraktığımız süreçte 30 milyon insanımız yoksullaşmış, 17 milyon yurttaşımız ise açlığı mahkûm hale getirilmiştir. 19 yıldır kesintisiz olarak vatandaşın cebinden topladıkları paralarla kendilerine saraylar inşa edenler kendi milletine 19 gün bakmayı bile başaramamışlardır. Bugün geldiğimiz noktada hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmüş durumdadır. 40 yıl önce aynı milletin yurttaşlarını tüp kuyruğundan kurtardığını iddia eden şahsım hükümeti, bugün kilometrelerce süren iş ve ekmek kuyruklarının nedeni haline gelmiştir” diye konuştu.

Kotan şunları dile getirdi: “Bu düzen böyle gitmeyecek. Biliyoruz, ilk seçimde bu ülkenin evlatları sandıkta en güzel cevabı verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece bize oy verenlerin değil, 84 milyonun derdine derman olacağız. Söz veriyoruz, bizler tefeciler için değil halk için çalışacağız. Ellerimizdeki meşaleler karanlığa sevk edilen biz gençlerin iktidarında yanacak umut ışıklarının nişaneleridir. Cumhuriyet Halk Parti’sinin genç neferleri olarak buradan haykırıyoruz. Biz gençler var oldukça bu ışık hiçbir zaman sönmeyecek. Bugün buralarda yaktığımız ilk kıvılcım halkın iktidarında tüm ülkemizi aydınlatacaktır. Hepinize çok teşekkür ederiz.”