CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, 'İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesi’ yayımlandı. Yapılan açıklamada, çalışmanın CHP’nin iktidara taşınması amaçlandığı belirtildi.

CHP İzmir, 'İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Stratejisi' belgesini yayımladı

AYCAN KARADAĞ

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, ‘İzmir İnsan Haklarının Başkenti Olacak’ hedefiyle hazırlıklarına başlanan ve 15 aylık bir çalışma sonrasında oluşturulan ‘İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesi’ yayımlandı. İl Başkanlığında düzenlenen basın tanıtım toplantısına CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da katıldı.

"ŞİMDİYE KADAR DENENMEMİŞ BİR MODELİ ÖNERMEKTEDİR"

Belge hakkında CHP İzmir İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan Güler şu bilgileri verdi:

“İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi, ekonomi ve insan haklarını ülkemizin en önemli iki sorunu olarak tespit ederek temel hak ve özgürlükler üzerinden yapılacak çalışmalara bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş toplumsal kesimlere ulaşmasının şimdiye kadar denenmemiş bir modeli önermektedir. Bu modele göre CHP, İzmir’de pilot çalışmaya başlayacaktır. Buna göre öncelikle 30 ilçede yurttaşların ihtiyaçları tespit edilecek, kentin insan hakları haritası çıkarılacak ve halkın yoğun şekilde yaşadığı sorunlar yerel yönetimlerle işbirliği halinde kısa sürede çözüme ulaşacaktır. CHP uygulayacağı yeni modelle geniş hak kitlelerini parti çalışmalarına dahil etmeyi ve pilot ülke çapında yaygınlaştırarak ilk seçimlerde iktidar olmayı amaçlamaktadır.”

BÜTÇENİN EN BÜYÜK PASTASI SARAY'A GİTMİŞ

CHP İzmir Milletvekilli Kani Beko ise, “Anayasa net. Basın ve ifade özgürlüğü anayasal teminat altındadır. Okulda olması gereken gençler okulda yok, işte olması gerekenler işte yok. Avrupa’da ve dünyada kadın tecavüzleri ve ölümlerinde artık neredeyse ilk 5’teyiz. Üç bine yakın öğretim üyesi üniversitelerden ihraç edildi. 70 bine yakın öğrenci özgürlük eşitlik demokrasi barış istediği için cezaevinde. 10 binlerce işçi, demokrasi istediği için askıya alındı, ihraç edildi. Yüze yakın öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etti. 1.1 trilyonluk bütçede; İşsizlere, öğrencilere, engellilere, çiftçilere dullara bütçede yer yok. Sokaklarda mısır satanlara, mendil satanlara kağıt toplayanlara, o güzel insanlara bütçede yer yok. Bütçenin en büyük pastası Saray'a gitmiş. Sadece gideri 3 milyar, ama örtülü ödenek ile 14 milyar! Bu yüzden gerçekten önemli ve hassas bir konu” diye konuştu.