Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 63 bin yurttaş hakkında dava açıldığını bildiren CHP’li Kılıç, son olarak İzmir’de infaz koruma memuru Yaşar’ın aynı suçlamayla işten atılmasını Meclis’e taşıdı. Kılıç, “Bedeli ne olursa olsun gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç: Gerçekleri söyleyeceğiz

HABER MERKEZİ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 63 bin 41 yurttaş hakkında dava açıldığını, 9 bin 554 kişinin hüküm giydiğini belirtti.

Son olarak İzmir’de infaz koruma memuru Ali Yaşar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldığını bildiren Kılıç, “Siz yargı sopasını milletin tepesinde ne kadar sallarsanız sallayın bizler ve bu halk gerçekleri, doğruları bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge veren Kılıç, infaz koruma memuru Yaşar’ın, twitter hesabından 1 Aralık 2018 tarihinde, intihar eden Yarbay Ali Tatar’la ilgili bir paylaşımı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten adli ve idari soruşturma açıldığını, Yaşar’ın ise savunmasında, “herhangi bir kişiyi veya kurumu kastetmediğini, yazdıklarının tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu” belirttiğini kaydetti.

Buna rağmen infaz koruma memuru Yaşar hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturduğu, memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” şeklinde değerlendirilebileceği sonucuna varıldığından, devlet memurluğundan çıkarma cezası ile cezalandırılması gerektiğine karar verildiğini” bildiren Kılınç, savcılığın ise “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verdiğini vurguladı. Kılıç, “Adliyeye göre suç unsuru yok ama idareye göre var. Bu son tuhaflık bütün yaşanan adaletsizliklerin üzerine tuz biber oldu gerçekten” dedi.

gercekleri-soyleyecegiz-816417-1.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç

‘Cumhurbaşkanına hakaret suçu’ndan 63 bin 41 vatandaş hakkında dava açıldığını, açılan bu davalarda 9 bin 554 kişinin mahkum olduğunu belirten Kılıç: “Bu soruşturma ve dava furyasına milletvekili arkadaşlarımdan da katılanlar oldu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 68 Cumhuriyet Halk Partili milletvekili arkadaşım hakkında da soruşturma açıldı ve fezleke düzenlendi. Ama siz yargı sopasını milletin tepesinde ne kadar sallarsanız sallayın; bizler ve bu halk gerçekleri, doğruları bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.