CHP, Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu kurdu. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, çalışma bitiminde hazırlayacakları raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve TBMM’ye sunacaklarını söyledi, JES’lerin Aydın'da inciri, Manisa'da ise üzümü bitirdiğini vurguladı.

CHP, JES raporunu TBMM’ye sunacak: JES'ler Aydın'da inciri, Manisa'da üzümü bitirdi

Berkay SAĞOL

İzmir'de kurulması planlanan jeotermal santralleri ile ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında, Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu kuruldu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun yer aldığı araştırma komisyonu, İzmir Mimarlık Merkezi’n bir basın açıklaması düzenledi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de katıldığı toplantı öncesinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP İzmir Milletvekilleri, TMMOB, EGEÇEP, İzmir Kent Konseyi, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Seferihisar Belediyesi Başkanı İsmail Yetişkin, Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur'un katılımı ile bir sunum yapıldı.

chp-jes-raporunu-tbmm-ye-sunacak-jes-ler-aydin-da-inciri-manisa-da-uzumu-bitirdi-832523-1.

TMMOB İzmir İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, “Yeraltından alınan akışkan sıvının enerjisini alarak doğaya geri vermemiz lazım. Şimdiye kadar birçok yerde tam tersini gördük. Tepkilerin ana sebebi, yeraltından alınan akışkan sıvının Menderes ve Gediz nehrine bırakılması. Tesislerin hangisi verimli ve doğru çalışıyor? Kaynakların doğru kullanılamaması bilim ve teknik eksikliğinden kaynaklı” dedi.

TARAFLARI DİNLİYORUZ

Sunum sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, çalışmalarda sona gelindiğini ve hazırlanan raporların TBMM’de sunulacağını söyledi. Öztunç, "İzmir’de az önce odalar ve sivil toplum kuruluşları ve odalar ile toplantı gerçekleştirdik. Onların görüşlerini aldık. Taraflarını dinliyoruz. Sanayiciyi de, tarımcı arkadaşlarımız da dinliyoruz. Bu çalışma bitiminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, TBMM de sunacağız bu raporu. Jeotermal ile Aydın'da incirin, Manisa'da yüzümün bitirildiği bir gerçektir. Özellikle Manisa da yapılan üzüm üretimin en yüksek olduğunu ve bunun korunması gerektiğine dikkat çekmek isterim" diye konuştu.

Öztunç, MHP’li Belediye döneminde jeotermal enerji santraline ortak olan Alaşehir Belediyesi’yle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, yeni dönemde belediyenin ruhsat vermediğini söyledi.